Baleset! Gyerekeket szállító busz balesetezett - Többen meghaltak a tragédiában

Baleset! Gyerekeket szállító busz balesetezett - Többen meghaltak a tragédiában

A hatóságok azonnali változtatásokat javasolnak.

Még az év elején történt egy tragikus buszbaleset Angliában, a nyomozás azonban azóta is zajlik, és úgy tűnik, komoly következményei lesznek. A tragikus balesetnek két áldozata volt: elhunyt egy 15 éves diák, valamint a buszsofőr is.
A busz gyerekeket szállított az év elején, ám az tragikus módon balesetezett. A busz felborult, ez pedig két emberi életbe került. Az eset egész Angliát megrendítette, és követelték, hogy alaposan vizsgálják ki az ügyet, majd tegyenek intézkedéseket, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer. Alapos nyomozás vette tehát kezdetét, s most úgy tűnik, szigorítások következnek.
A halottkém megvizsgálta a helyszínt és a biztonsági felvételeket, és egyértelműen kiderült, hogy sem a gyerekek, sem a kísérők, sem a sofőr nem kapcsolta be a biztonsági övet. 50 diák utazott a buszon, ebből egy kirepült az ablakon, és azonnal szörnyet halt. A halottkém a közlekedési és az oktatási miniszternek is levelet írt, és felhívta a figyelmet arra, hogy a buszbalesetek halálos kimenete csökkenthető lenne, ha kötelező volna használni a biztonsági övet.



Jessica Barker, az elhunyt diáklány mindössze 15 éves volt, előtte állt még az élet. A kivizsgálás még mindig tart, ugyanakkor a szakmai diskurzusnak köszönhetően igen nagy az esély arra, hogy be fogják vezetni a buszokon való kötelező biztonsági övhasználatot Angliában - írja a Mirror.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap