Borzalom, ami történt! Többen is meghaltak Magyarországon hétfő reggel - ITT vannak a megrázó részletek:

Borzalom, ami történt! Többen is meghaltak Magyarországon hétfő reggel - ITT vannak a megrázó részletek:

Július utolsó napján két, tragédiával végződő közlekedési baleset is történt a magyar utakon. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egy nő vesztette életét, Pilisszentlászlónál pedig egy férfi csapódott az út melletti árokba.

Egy pótkocsis tehergépkocsi árokba hajtott a 3225-ös számú úton, a baleset következtében egy nő életét vesztette – közölte Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn hajnalban a police.hu oldalon.
Mint írták, a pótkocsis tehergépkocsi Besenyszög felől közlekedett Szolnok irányába, ám egy kanyarban – eddig tisztázatlan körülmények között – a sofőr letért az úttestről.

A rendőrök teljes útlezárás mellett megkezdték a baleset helyszínelését.

A másik baleset a 1116-os út 11-es kilométerszelvényében történt, ahol egy férfi árokba hajtott az autójával. A Pilisszentlászló környékén történt balesetben a 24 éves sofőr az életét vesztette, míg a jármű 19 éves női utasát életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.
A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészei Osztályának munkatársai vizsgálják a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket – írta az MTI.

A baleseteken kívül útfelújítási munkálatok lassíthatják a forgalmat Az M3-as autópályán, Kál térségében, a 97-es és a 104-es km között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es km között tart még a burkolatfelújítás. Hétfő reggelig érvényben van a hétvégi forgalmi rend, így Vásárosnamény irányába egy sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak, Budapest felé továbbra is két sáv járható.

Burkolatfelújítás miatti terelésen kell áthajtan, az M7-es autópályán, a balatonkeresztúri pihenő közelében. A főváros felé tartó oldal 166-os és 161-es kilométere között irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat-kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő, elsősorban az M1-es autópályán. A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a teljes Németországban a nyári szabadságolások szezonja van, ami kihat több térség közlekedésére is. Ezért a közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is, főleg az M1-M0-M5-M43-as autópálya útvonalon – emlékeztet az Úinform.

Forrás