Péntek kora reggel, több ezer budapestinek kell elhagyja otthonát - Rendőrök, mentők a helyszínen...Itt vannak a részletek

Péntek kora reggel, több ezer budapestinek kell elhagyja otthonát - Rendőrök, mentők a helyszínen...Itt vannak a részletek

Egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét ma reggel. A kiürítés, ami 4000 embert érint, kora reggel el is kezdődött.
Mint írtuk, lezárják Budapesten a XII. kerület egy részét egy második világháborús betonromboló gránát hatástalanítása miatt pénteken. A XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának kertjében földmunkák során került elő egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát. A második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához a rendőrség pénteken kora reggel mintegy 250 méter sugarú körben lezárja az érintett területet, a lakásokat, közintézményeket, munkahelyeket, oktatási intézményeket, reggel nyolcig el kellett hagyni.

A kiürítés elkezdődött, a fotókat IDE KATTINTVA tudod megtekinteni!
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a lezárás és kiürítés érinti a teljes Beethoven utcát, a Hertelendy utcát, a Kléh István utcát, a Szoboszlai utcát és az Ugocsa utcát. A lezárás érinti továbbá az Alkotás utca 31-47. közötti épületeket, a Böszörményi út 30-32. szám D. épületet, a Böszörményi út 16-28., a Brassai Sámuel utca 3-5., a Dolgos utca. 1-19., a Királyhágó utca 10-18., a Kiss János altábornagy utca 22-42. és 19-39., a Márvány utca 36-50. és 27-29., a Nagy Jenő utca 2-6., valamint a Tartsay Vilmos utca 14-30. és 1-21c. közötti ingatlanokat.
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap