Kész, vége: végleg lecserélik az ATM-ket Magyarországon - EZ jön helyettük

Kész, vége: végleg lecserélik az ATM-ket Magyarországon - EZ jön helyettük

Megkezdte a K&H az ATM-ek cseréjét, a régiek helyére olyan automaták jönnek, amelyekből okoseszközzel lehet a készpénzt felvenni, azaz nem kell plasztikkártyát használnia az ügyfélnek – közölte a pénzintézet. Várhatóan az év végéig közel 100 ATM újul majd meg.
Bár a mindennapi vásárlásoknál már hódít az okoseszközös fizetés, az ATM-ek többségénél a készpénzfelvételhez eddig kártyára volt szükség. A K&H az új igényekhez igazodva megkezdte az automaták cseréjét olyanokra, amelyekből már okostelefonnal és -karkötővel is lehet pénzt felvenni – közölte a pénzintézet.

– mondta Kováts Norbert, a K&H lakossági hálózatfejlesztési vezetője. Hozzátette: fontos, hogy az okoseszközös készpénzfelvétel csak akkor működik, ha az úgynevezett közeli kommunikációt biztosító NFC funkció aktív, az amelyikkel a boltban vagy parkolóautomatáknál fizetünk a telefonunkkal.
Az automaták cseréje a gyakorlatban azt jelenti, hogy a korábbinál korszerűbb, NFC technológiával rendelkező ATM-ek kerülnek a régiek helyére.

A pénzintézet azt tervezi, hogy az év végéig közel 100 ATM-jét lecseréli.

A szakember azt is elmondta, hogy az idei év első hat hónapjában a K&H lakossági ügyfelei 2 912 000 alkalommal vettek fel készpénzt a pénzintézet saját ATM-jeiből, a tranzakciók értéke 487 milliárd forint volt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap