Döbbenet! A Pennyben egy idős házaspár állt előttem a sorban és sírt! Amikor megtudtam az okát, én is könnyezni kezdtem és ezt tettem! Sajnos ez a magyar valóság!

Döbbenet! A Pennyben egy idős házaspár állt előttem a sorban és sírt! Amikor megtudtam az okát, én is könnyezni kezdtem és ezt tettem! Sajnos ez a magyar valóság!

A kép illusztráció

Ma egy nagyon szomorú esemény történt velem, amit muszáj megosszak veletek! A Pennyben vásároltam a mai vacsorának valót. Bolognait akartam főzni, meg is vettem minden hozzávalót, majd a kasszához érve, a sorban előttem egy idős házaspár állt. Nem sok termék volt a kis kosarukban, csak épp a legszükségesebb alap dolgok. Kenyér, tej, cukor, ásványvíz, pár deka felvágott semmi luxus cikk. Amikor ők kerültek sorra a kasszás hölgy lehúzta azt a pár terméket, majd közölte velük, hogy a végösszeg 2650 Ft lett. Ekkor összenéztek, elővette a hölgy kis kopott pénztárcáját, kutatott benne és láttam, hogy közben könnyes lett a szeme.

Hallottam, ahogy a bácsika mondta a feleségének " Nem baj, visszavisszük! " és rámutatott a tejre, meg a cukorra. Ekkor már az idős nénike sírt. Odahajoltam és megkérdeztem, hogy mi a baj, segíthetek-e valamiben! Azt mondták, sajnos nincs elég pénzük, hogy kifizessenek mindent, amit a kosárba tettek. Eddig futotta a nyugdíjuk. Amikor ezt mesélte, már a bácsika és én is a könnyeinkkel küzdöttünk. Azonnal kifizettem a fennmaradt összeget, ami nem volt egész ezer forint és még adtam nekik pluszban ötezer forintot, ezzel is talán kicsit könnyebbé téve a várakozást a következő nyugdíj osztásig. Természetesen először nem akarták elfogadni de nagy nehezen rá tudtam őket venni, hogy tegyék el a pénzt. Nagyon szépen megköszönték és a bevásárló kocsit együtt tolva távoztak!

Egy életet ledolgoznak és ennyit érdemelnek? Ha szerinted is felháborító a nyugdíjasok helyzete ma Magyarországon, kérlek oszd meg ezt a történetet, hátha eljut az illetékesekhez és végre tesznek is valamit. Köszönettel: Virág Elvira Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap