llyet rég kellett átélnünk, mint ami most vár ránk - Pusztító ítéletidő éri el az országot...ITT tarolhat le mindent a jég és szélvihar

llyet rég kellett átélnünk, mint ami most vár ránk - Pusztító ítéletidő éri el az országot...ITT tarolhat le mindent a jég és szélvihar

HÉTFŐ - FELHŐSZAKADÁS, HEVES ZIVATAROK

A déli órákig legfeljebb csak néhol, majd ezt követően egyre többfelé várható zápor, zivatar kialakulása, melyek a déli óráktól késő délutánig nagyobb számban a Dunántúlon, majd a késő délutáni, kora esti, esti időszakban egyre inkább a Duna vonalától keletre lesznek jellemzőbbek.
A zivatarokat általában viharos széllökés (> 60 km/h), apró szemű jég, valamint felhőszakadás (> 30 mm) kísérheti. Elsősorban a Dunántúl északi felén az egymást követő, illetve adott pont felett többször képződő zivatarok miatt lokálisan és rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat.
A késő délutáni, kora esti órákban nagyobb eséllyel a déli, délkeleti tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladhatnak. A rendszer elsődleges veszélyforrása az esetleges erősen viharos (> 90 km/h) szélroham lesz, de nagyobb méretű jég (> 2 cm), valamint felhőszakadás (> 30 mm) is társulhat hozzá. Az éjszakai órákban kevesebb helyen fordulhat elő zivatartevékenység.


Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap