Borzalmas sérüléseket szenvedett Bodrogi Gyula! Váratlan pillanatban történt a dráma! Ilyen állapotban van most a színész:

Borzalmas sérüléseket szenvedett Bodrogi Gyula! Váratlan pillanatban történt a dráma! Ilyen állapotban van most a színész:


A Bors információi szerint a művész éppen egy dobogón állt a színpadon, amikor egy táncmozdulat bemutatása közben elvesztette az egyensúlyát és lezuhant.

Elképesztő az a lendület, amivel a 86 éves Bodrogi Gyula éli a mindennapjait. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a mai napig autót vezet, televíziós sorozatban szerepel, ezért heti rendszerességgel forgat, színházban, több szerepben is játszik, vadászik, főz, ügyeket intéz. A művész környezetében élők azt mondják, hogy hiába az előrehaladott kora, senkinek eszébe sem jut pihenésre ösztökélni, mert a semmittevés olyan lenne számára, mint a méreg, elpusztítaná a lelkét és a testét is.

Az örökmozgó híresség a nyarat is munkával tölti, most épp a Nemzeti Színházban próbál egy rendhagyó darabot, a Vadászat című, Földes László HOBO művet, Deák Bill Gyulával, a két ikont pedig Vidnyánszky Attila rendezi.

A csütörtöki próba azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték, Bodrogi balesetet szenvedett.

A Bors információi szerint a művész éppen egy dobogón állt a színpadon, amikor egy táncmozdulat bemutatása közben elvesztette az egyensúlyát és lezuhant. Mivel Bodrogi Gyula az ötvenes években kiváló táncos volt, a reflexei azonnal bekapcsoltak, így valamennyire tudta tompítani a földet érést, de még így is komoly sérüléseket szenvedett. Úgy tudni, hogy zúzódást szenvedett a vállán, a bordáin és a csukóján is.

A helyszíni beszámolók szerint az esést követően meghűlt a vér a teremben tartózkodókban, a kollégák azonnal a segítségére szaladtak, de Bodrogi Gyula az unszolások ellenére sem akarta, hogy mentőt hívjanak hozzá. Inkább hazament.

A Bors úgy tudja, hogy a színész az otthonában pihen, de olyan komoly fájdalmai vannak, hogy képtelen az ágyában aludni, ki kellett költöznie a kanapéra, és csak a bal oldalán tud feküdni. Az álmatlanság és a fájdalom egyébként nem vette el a jókedvét, csütörtök éjszaka például egy verset is írt: Hogy lehet kiesni a szerepből? címmel.

„Félreléptem és egy pillanatra kiestem a szerepből.Hála istennek nem lett nagy baj, olyan izomláz-szerű fájdalmakat érzek, de szerintem rendben leszek. Nem akarok orvoshoz menni” – mondta határozottan Bodrogi a Borsnak, majd hozzátette:

„Igyekszem ezentúl jobban vigyázni magamra, bár nem ígérhetek semmit. A színésznek az a dolga, hogy magára fordítsa a figyelmet. És egyébként is, inkább egy méterrel a föld fölött legyek, mint egy percig is a földön.”

Amikor arra kértük a színészt, hogy mondja el nekünk az álmatlan éjszaka született versét, elneveti magát.

„Még csak az eleje van meg és a vége. Úgy kezdődik, hogy: ”Azt mondják a színészet nem veszélyes.” És úgy lesz vége, hogy: ”Csak egy percre kell kiesni a szerepből és már ott vagy a földön.”

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap