EZT érdemes tudni! A delta plusz mutáns fertőzést EZEK az új tünetek jelzik!! Legyetek észnél, mert eddig erről szó sem volt

EZT érdemes tudni! A delta plusz mutáns fertőzést EZEK az új tünetek jelzik!! Legyetek észnél, mert eddig erről szó sem volt

A kép illusztráció

Több mint 45 ezer feketegomba-fertőzést jelentettek Indiában az elmúlt két hónapban a hatóságok összesítése szerint. Az 50 százalékban halálos gombafertőzés a Covid-19-paciensek között terjed.

A "feketegombaként" is emlegetett, a legyengült immunrendszert kihasználva a gyomrot és a bélrendszert vagy a tüdőt megtámadó mukormikózis (mucormycosis vagy penészgomba-fertőzés) okozta megbetegedésben több mint 4200-an hunytak el - közölte a parlamentben Bharati Pravin Pavar egészségügy-miniszterhelyettes.

A NAGYON AGRESSZÍV GOMBAFERTŐZÉS MIATT A SEBÉSZEKNEK EL KELL TÁVOLÍTANI EGYES BETEGEK SZEMÉT, ORRÁT ÉS AZ ÁLLKAPCSÁT, HOGY A FERTŐZÉS NE HATOLJON AZ AGYBA.

A kormány szerint a legtöbb esetet Mahárástra államból jelentették, szám szerint 9348-at.

Indiában egy évvel a Covid-19-járvány előtt mindössze húsz mukormikózis-megbetegedést jelentettek, a kór elsősorban immundepressziós, magas vércukorszinttel rendelkező, AIDS-ben szenvedő, illetve szervátültetésen átesett betegeknél fordult elő.

A SZAKÉRTŐK SZERINT PENÉSZGOMBA-FERTŐZÉSEK UGRÁSSZERŰ NÖVEKEDÉSÉT A COVID-19-BETEGEK KEZELÉSÉRE HASZNÁLT SZTEROID KÉSZÍTMÉNY IDÉZTE ELŐ.

Májusban, amikor a fertőzöttek száma elkezdett növekedni, az indiai kormány járványhelyzetet hirdetett ki a penészgomba miatt. A kormány adatai szerint májusban és júniusban volt a legtöbb fertőzött, majd látványos csökkenés következett.

A Hindustan Times című angol nyelvű indiai lap szerint a betegség az észak-indiai Radzsasztánban a gyermekek körében is terjedni kezdett.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap