ITT a vége! Komoly lehűléssel, zivatarokkal, jégesővel és viharos széllel érkezik a hidegfront, ami végérvényesen lezárja a nyarat! Délutántól, EZEKRE a területekre már ki is adták a figyelmeztetést:

ITT a vége! Komoly lehűléssel, zivatarokkal, jégesővel és viharos széllel érkezik a hidegfront, ami végérvényesen lezárja a nyarat! Délutántól, EZEKRE a területekre már ki is adták a figyelmeztetést:


Elképzelhető, hogy a mai lesz az utolsó, igazi nyári nap idén.

Vasárnap sokfelé szűrhetik meg fátyol- és gomolyfelhők a napsütést. Napközben egy-egy zápor az északi tájakon alakulhat ki, majd késő este intenzívebb záporokkal, zivatarokkal érkezik egy hidegfront északnyugatra, nyugatra. Nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép.

Zivatar miatt Győr-Moson-Sopron megyére és Vas megyére adtak ki figyelmeztetést. Mint azt az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.


Hétfő reggelig a Dunántúlon és északon várható több helyen zápor, zivatar. A kelet felé vonuló front napközben a középső, késő délután, este a keleti tájakon okozhat újabb záporokat, zivatarokat. Eközben a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. A front előtt keleten, délkeleten még 28-34 fok lehet, máshol már csak 21-27 fok valószínű.

Kedden és szerdán a változóan felhős idő mellett szórványos záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Az élénk északi-északnyugati szél északon, északnyugaton többfelé megerősödik. Kedden 22-28, szerdán 19-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön napos időre van kilátás, majd a délutáni órákban észak felől növekedni kezd a felhőzet, este észak felől többfelé eleredhet az eső. Az élénk nyugati szelet északon erős lökések kísérhetik. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap