Megszületett a döntés! Szeptember 1-től ITT kötelezővé tették az egyenruhát az általános iskolásoknak! Rengeteg változással indul az új tanév! Nektek mi a véleményetek erről?

Megszületett a döntés! Szeptember 1-től ITT kötelezővé tették az egyenruhát az általános iskolásoknak! Rengeteg változással indul az új tanév! Nektek mi a véleményetek erről?


Döntöttek: kötelező lesz az általános iskolákban az egyenruhaSzeptembertől több változással indul az új tanév Szerbiában: az általános iskolákban például kötelező lesz az egyenruha.Az új tanév és az oktatási törvény módosítása számos újdonságot hoz az iskolákban, többek között kötelező lesz az egyenruha viselése.

„A következő kisérettségit szigorúan ellenőrizni fogjuk és kamerával rögzítjük, amit minden iskolában felszerelnek” – jelentette be Mladen Šarčević oktatási miniszter. Mint mondta, a felvételekkel senki nem fog visszaélni, mivel azt szolgálja, hogy a diákok megtanulják, a vizsgákra tanulással kell készülni, s nem átírással kell megoldani.-írja a vajma.Idén nagy port kavart a vizsgákon történő szabálytalanságokról szóló bejelentés. Egyes iskolákban a diákok mind a három teszt esetében megdöbbentően hasonló válaszokat adtak, amelyek jobb eredményt hoztak. Az oktatási miniszter bejelentette az iskolaigazgatóságok vezetőinek leváltását, valamint az iskolaigazgatók és a helyi felügyelők felelősségének megállapítását azokon a településeket, ahol igazolják a visszaélés gyanúját.

Mladen Šarčević azt is bejelentette, hogy minden szerbiai általános iskolában kötelező lesz az egyenruha viselése, megemlítve, hogy eddig az iskolák fele rábólintott a minisztérium ezen javaslatára, a többinek pedig muszáj lesz beadnia a derekát. „Itt nem az egyenruháról van szó, hanem a diákok közötti társadalmi különbségek áthidalásáról. Az egyenruhákat a szerbiai textilipari iskolákban varrják majd aprópénzért, s az iskolák maguk fogják megtervezni logójukat” – magyarázta a miniszter.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap