Rendkívüli nap lesz a holnapi, hiszen szombaton 11-kor lesz a Kormányinfó! Várhatóan EZEKRE a bejelentésekre kell majd számítani:

Rendkívüli nap lesz a holnapi, hiszen szombaton 11-kor lesz a Kormányinfó! Várhatóan EZEKRE a bejelentésekre kell majd számítani:


Fontos bejelentésre készülhetnek, hiszen hétvégén nem szokott lenni Kormányinfó, amelyet most váratlan időpontban, szombat délelőtt tartanak majd. Különösen érdekes, hogy a nemzeti ünnep pihenő időszakát "szakítja meg" a Kormányinfó, amire hagyományosan sokan kíváncsiak.

A sajtómeghívó szerint Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő augusztus 21-én, szombat 11:00-kor ismerteti majd, hogy Mit, miért tesz a kormány?.

A Kormányinfón biztosan beszél majd a kormány a koronavírus-járványról, az elmúlt napok esetszámai alapján ugyanis Magyarországon is emelkedő pályára állt a vírus terjedése, habár továbbra is visszafogott ütemről beszélhetünk. Egyes szakértők a maszkviselés visszaállítását és a védettségi igazolvány használatának újbóli bevezetését javasolják, hogy ne terjedjen el gyorsan a vírus. Az augusztus 20-ai tűzijáték korlátozásmentesen zajlik, könnyen lehet, hogy nem véletlen a 21-ei időzítése a Kormányinfónak. Szóba kerülhet a fiatalok oltása is, hiszen az iskolakezdés szintén egy olyan esemény, ami növelheti a fertőződéseket. Korábban az MKIK tett olyan javaslatot is, hogy egyes iparágakban, területeken, munkahelyeken szükséges lehet a kötelező oltás bevezetése, lehet, hogy erről is részletes információkat kapunk holnap. Természetesen könnyen lehet, hogy nem ennyire "halaszthatatlan" kérdések miatt tartanak Kormányinfót, lehet, hogy azt jelentik be, hogy a második negyedéves gyors GDP-növekedés miatt az 5,5%-os idei GDP-növekedés biztossá vált, így a családok biztosan számolhatnak az idei adóvisszatérítéssel. Ilyen jellegű bejelentések azonban nem tűnnek annyira sürgetőnek, hogy meg kelljen szakítani a hosszú hétvégi, ünnepi pihenőidőszakot. Racionálisan sokkal inkább halaszthatatlan döntések bejelentése lehet a terítéken, hiszen a Kormányinfó szokatlan időpontjával a kormány magasra emelte a tétet és felfokozta a várakozásokat. Terítékre kerülhet természetesen az afganisztáni tálib hatalomátvétel ügye is, mindeddig viszonylag szűkszavúan nyilatkozott erről a magyar kormányzat számos nyugati országhoz képest.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap