Itt a hidegzuhany a nyakunkba! Megvan a dátum! Ettől a naptól újra kötelező lesz a maszkviselés Magyarországon, ha tetszik ha nem?!

Itt a hidegzuhany a nyakunkba! Megvan a dátum! Ettől a naptól újra kötelező lesz a maszkviselés Magyarországon, ha tetszik ha nem?!

Dr. Rusvai Miklós virológus szerint nagy valószínűséggel nem úszhatjuk meg a negyedik hullámot, a beoltott személyek is - ugyan enyhébben - de megbetegedhetnek.

A ma reggeli Mokka vendége volt dr. Rusvai Miklós virológus, aki nem éppen kedvező híreket közölt. A szakértő elmondta ugyanis, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy újra kell majd maszkot viselni a koronavírus miatt.

- Úgy érzem, hogy a maszk szükséges lehet köztereken, tömegközlekedésen, bevásárlóközpontokban - mondta Rusvai, aki kerek-perec kijelentette, nem kerülhető el a negyedik hullám. Az oltottak viszont jobb helyzetben lesznek, ugyanis enyhe tünetekkel, viszont megerősödött immunrendszerrel vészelhetik át a negyedik hullámot.

Rusvai egyébként a kevert vakcinák híve, vagyis annak, hogy ha valaki az első két oltását egyféle vakcinából kapta, mást kapjon harmadik oltásként.

A szakértő szerint akkor kell a negyedik hullám berobbanásától tartani, amikor napi 100-150 fölé megy az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu hétvégi összesített adatai szerint most ott tartunk, hogy 2 nap alatt 156 új fertőzöttet igazoltak.Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap