Itt a kormány rendkívüli bejelentése a negyedik hullámról, aminek senki nem fog örülni!

Itt a kormány rendkívüli bejelentése a negyedik hullámról, aminek senki nem fog örülni!

A járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón.

Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben. A miniszter közölte továbbá, hogy oltási akciót indít a kormány, amelynek keretében a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat a 60 év felettieket, akik még nem olttatták be magukat, mivel ez a korosztály legveszélyeztetettebb.

A járványnak még nincs vége, ezért továbbra is fontos az oltás felvételeGulyás Gergely közölte: két napon belül beolthatók azok, akik most kérnek vakcinát. Hozzátette: a járványnak még nincs vége, a szakértők szerint várható egy negyedik hullám, ami döntően azokat érinti majd, akik nem olttatták be magukat. Kijelentette ugyanakkor, hogy a Magyarországon elérhető mind a hat oltóanyag védettséget nyújt a ma ismert mutációkkal szemben. Megjegyezte: a delta variáns terjedési sebessége hatszor, hétszer nagyobb lehet, mint az eredeti vírusé.Regisztráció az oltásra vakcinainfo.gov.hu/ honlapon.

Járványügyi szempontból Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

A miniszter Magyarországot Európa egyik legbiztonságosabb országának nevezte. Zavartalanul folyik a zöldkártyák kiállítása is, amelyből eddig több mint félmilliót igényeltek – mondta, és mindenkit arra kért: külföldi utazás előtt tájékozódjon a külügyi tárca konzuli szolgálatainak honlapján arról, a célország milyen elvárásokat támaszt a járvánnyal kapcsolatban. Elmondta még: a legtöbb ország elfogadja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott oltásokat, így a kínai vakcinát is. Az aktuális járványadatókról kijelentette: napok óta olyan emberek veszítik el az életüket, akik nem kaptak oltást.Oltási akciót indít a kormány a 60 év felettieknek

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap