Az éjszakai havazás csak egy kis ízelítő volt! Brutális mi vár ránk ezen a télen! Fel kell készülni, mert több éve nem látott kemény időt tartogat nekünk a tél! EZ várható heteken belül:

Az éjszakai havazás csak egy kis ízelítő volt! Brutális mi vár ránk ezen a télen! Fel kell készülni, mert több éve nem látott kemény időt tartogat nekünk a tél! EZ várható heteken belül:Ma reggelre több helyen az országban vastag hóréteg borította a tájat; és a jóslatok szerint ez még csak a kezdet, a javát télen kapjuk. Mutatjuk, mire számíthatunk!

Tegnap este a Kékestetőn kezdett havazni, ma reggelre azonban Bánkúton, a Bükk hegységben is 15-20 centi vastag hóréteg takarta el a tájat. Arról már többször esett szó, hogy az idén kemény tél lesz, de arra senki nem számított, hogy máris megmutatkoznak a jelei.

Az Időinfó-Metkép információi szerint a havazás miatt ledőlő fák, leszakadó ágak több utat is járhatatlanná tettek a Bükk hegységben ma reggelre, de ahol nem havazott, ott is csípős hajnalra ébredt az ország. Talaj menti fagyok napok óta vannak, és az előrejelzés szerint további lehűlés várható. De mindez csak egy kis ízelítő abból, amire az elkövetkező hónapokban számíthatunk: idén ugyanis a jóslatok szerint zimankós, hideg tél várható, kemény, tartós fagyokkal.

Az utóbbi években kimondottan enyhék voltak a telek, emlékezzünk csak vissza, hogy a fehér karácsony nemhogy elmaradt minden évben, de December derekán még 10-15 fokos meleg és őszies időjárás volt. Minden jel szerint ez idén másképpen lesz, és igazi zimankós, kemény tél várható. A Sever Weather Europe előrejezése szerint kimondottan hűvös hónapokra számíthatunk, és ennek a sarki örvény az oka. Ez az örvény idén ugyanis lehúzódhat Európa délebbi részeire, így hazánkra is. A hosszútávú előrejelzéssel kapcsolatban még sok a bizonytalanság, de az biztos, hogy az október máris hűvösebb, mint amit az elmúlt években megszokhattunk, és nem lehetetlen, hogy a jóslatok beválhatnak, és idén rengeteg havat, kőkemény mínuszokat tartogat számunkra a tél.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS