Egy idős nénikére lettem figyelmes a minap, aki egy padon ült és sírdogált. Amikor elmondta az okát, azonnal segítségért rohantam. Járt már így valaki?

Egy idős nénikére lettem figyelmes a minap, aki egy padon ült és sírdogált. Amikor elmondta az okát, azonnal segítségért rohantam. Járt már így valaki?

Döbbenet, hogy mivé vált a világ!

Egyik nap munkába sietve, egy könnyeivel küszködő idős hölgyre lettem figyelmes. Nagyon szíven ütött a látványa, a nagymamámra emlékeztetett, aki már sajnos nincs velem, ezért még gyors odaléptem hozzá és megkérdeztem mi a gond és hogy tudok e valamiben segíteni? Elmondta, hogy az imént engedték ki a kórházból és hazafele utazna, nincs pénze a hazaútra. De enne is valamit, mert egész nap még egy falatot sem sikerült. Megkérdezte, hogy ki tudnám e segíteni 2-3000 Ft-tal?

Nem tudtam neki adni csak egy ezrest mert csak egy tíz ezres volt nálam (az meg nekem is kellet még). Nagyon bántott az idős néni sorsa és valahogy még segíteni szerettem volna rajta. Így amikor felmentem a kollégákhoz és elmeséltem nekik, hogy itt van egy néni akinek szüksége lenne 2-3 ezer forintra. Ezután megkérdtem őket, dobják össze a pénzt és segítsünk a neki.

Ők ekkor nevetni kezdtek rajtam, majd elmondták, hogy az a hölgyike nem fog utazni sehova, hiszen itt lakik a lakótelepen. Már velük is eljátszotta ugyanezt egy pár lakalommal. Kihasználja az emberek jószívűségét, hiszen valljuk be, ki tudna elmenni egy idős bajba esett néni mellett szótlanul.

Akkora csalódás volt ez a számomra, hogy azóta is ezen jár az agyam. Át lettem verve. Kitalált egy jól működő kis rendszert, amivel megpróbálja kiegészíteni a kis nyugdíját. Furcsa egy világban élünk..... Köszönöm, hogy elolvastad a történetemet

B. Vanda

Vajon hányan eshettek már ebbe a csapdába? Közületek járt már így valaki? Írjátok meg kommentben!

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap