Figyelem! A legfrissebb szennyvízadatok alapján, EZEKEN a településeken várható a legtöbb új fertőzött az elkövetkezendő időben!

Figyelem! A legfrissebb szennyvízadatok alapján, EZEKEN a településeken várható a legtöbb új fertőzött az elkövetkezendő időben!


Több mint hat településen markánsan növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzet Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az internetes oldalán.

Azt írták: a 42. héten a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az előző hetek lassú ütemű növekedéséhez képest erőteljes emelkedést mutatott Budapesten, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán, valamint a Budapest környéki agglomerációban – tájékoztatott az MTI. Mivel a mintavétellel előzetesen meg lehet már állapítani a vírus jelenlétét, ezért várhatóan az érintett településeken a közeljövőben sok fertőzöttet azonosítanak majd.

Hozzátették: csökkenés egyedül Miskolcon volt tapasztalható. A vizsgált települések közel felében már emelkedett koncentrációt mértek a 42. héten. Az NNK azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

A koncentráció növekedése a hónap közepe óta megfigyelhető, azóta a fent felsorolt települések közül több helyen, Salgótarjánban, Szegeden és Pécsen 360 fokos fordulattal kezdett szennyezni a koronavírus.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS