Már nem kell sokat várni! Két hét múlva irgalmatlan mennyiségű pénzt kapnak a nyugdíjasok! Ekkora összeg még soha nem ütötte a markukat!

Már nem kell sokat várni! Két hét múlva irgalmatlan mennyiségű pénzt kapnak a nyugdíjasok! Ekkora összeg még soha nem ütötte a markukat!


Már nem kell sokat várniuk a nyugdíjasoknak, hogy a kormány által beígért nyugdíjprémium és nyugdíjkorrekció megérkezzen. A kapott összeggel a szokásosnál jóval több nyugdíjra kell számítaniuk az időseknek.

November közepétől kopoghat a postás, de hamarabb, november 12-től már a bankszámlán is landolhat a nyugdíjprémium. Az mfor.hu szerint a korábbi évhez képest jóval több pénzt kapnak az idősek, mivel a prémium mellett korrekció is lesz. Eszerint egy átlagos nyugdíj - 151 ezer forint - esetében 100 ezer forinttal nő a nyugdíj, így a nyugdíjasok novemberben közel 250 ezer forintra számíthatnak.

A kifizetéseket a kormány október hatodikán megjelent rendeletei szabályozzák. A vártnál magasabb infláció miatt járó kompenzáció a január és október közti időszakra eső összegét egy összegben kell elszámolni a nyugdíjasok felé, a novemberre járó nyugdíj pedig már a korrekcióval kiigazított összeg lesz. Decemberben már megemelt nyugdíjra számíthatnak az idősek, januártól pedig a jövő évi 3 százalékos nyugdíjemelést is a kiegészített összegre számolják el nekik.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS