Néhány perce érkezett! Hivatalos! Kötelezővé tették! Aki eddig nem oltatta be magát, az december 1-ig köteles felvenni az első adag oltást - Itt vannak a részletek

Néhány perce érkezett! Hivatalos! Kötelezővé tették! Aki eddig nem oltatta be magát, az december 1-ig köteles felvenni az első adag oltást - Itt vannak a részletek

A kép illusztráció

A Magyar Honvédség parancsnoka kötelezővé tette a kötelékében dolgozó alkalmazottaknak a koronavírus elleni oltást.

A Hivatalos Értesítőben megjelent rendelet szerint az a honvédségi foglalkoztatott, aki eddig nem oltatta be magát – és nem mentesül valamilyen egészségügyi okból –, december 1-ig köteles felvenni az első adagot, vagy az egydózisú Janssen-vakcina esetén az egyetlen adagot.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy lehetővé teszik a munkaadóknak a kötelező oltás előírását. Hozzátette azt is, hogy az állami alkalmazottak esetében ezt el fogják rendelni. A részletszabályok csütörtökön jelentek meg a Magyar Közlönyben és november 1-jétől kezdve érvényesek.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke a hvg. hu-nak nyilatkozva elmondta: véleménye szerint most sincs elég rendőr és tűzoltó, és a kormány döntése miatt „nem lesz ki elvégezze a munkát.” A Független Rendőr Szakszervezet szerint ráadásul ez utat nyit azoknak, akik eddig is szerettek volna leszerelni, de a veszélyhelyzet miatt nem tudtak, mert nem volt engedélyezve. A rendőrség átoltottsága jelenleg 68,9 százalékos.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap