Néhány pillanattal ezelőtt érkezett a tragikus hír! Gyász! Elhunyt Magyarország egyik legjobb és legkedveltebb színésznője! A hír megrázta az egész országot! Nyugodjon Békében!

Néhány pillanattal ezelőtt érkezett a tragikus hír! Gyász! Elhunyt Magyarország egyik legjobb és legkedveltebb színésznője! A hír megrázta az egész országot! Nyugodjon Békében!


Elhunyt Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A gyászhírt a Vígszínház tudatta szombaton.

Venczel Verával 75. születésnapján, idén márciusban beszélgettünk, pedig ritkán nyilatkozott, mostanában visszavonultan élt. A legendás színésznő akkor a visszaemlékezések mellett elmondta azt is, az idő múlása sem rémisztette meg:„Ez az időszak most arról szól, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk mindenkire! Jelenleg nem szerepel a terveim között, hogy színpadra állok. Igyekszem élvezni az élet minden pillanatát, és hálás vagyok a sorsnak, amiért ilyen hosszú és tartalmas életút áll mögöttem. Jólesik a közönség szeretete, ez is rengeteg erőt ad nekem ahhoz, hogy olykor a nehezebb pillanatokban is erős legyek. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat. A Vígszínháznak, hogy megemlékezik rólam, a Magyar Televíziónak pedig, hogy a héten műsorra tűzi néhány filmemet. Az idő múlása nem rémiszt meg.”

Most a Vígszínház közölte a tragikus hírt. Így írnak közösségi oldalukon: "A Vígszínház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2021. október 22-én, 75 éves korában elhunyt Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A ragyogóan tehetséges színésznő több mint ötven éven át volt a Víg társulatának hűséges tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan kultikus magyar filmben tündökölt.

Az általa megformált karakterekből áradt a jóság és a tisztaság, játékából sugárzott a finom, törékeny nőiesség és a színészet iránti szenvedély. Kiemelkedő színészi adottságai, munka iránti elkötelezettsége és teherbírása, kedvességgel és szerénységgel párosult.

Kollégáinak, barátainak és családtagjainak mindig nagy figyelmet szentelt, érdeklődve, szeretetteljesen fordult a körülötte lévő emberekhez.

Venczel Vera otthonában, szerettei körében tért örök nyugalomra.

A Vígszínház 125 éves történetének meghatározó színésznőjét, a magyar színház- és filmművészet felejthetetlen alakját a Vígszínház saját halottjának tekinti."

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS