Nincs választás! Vagy elérjük a 90-100%-os nyájimmunitást, vagy senki sem megy sehová év végéig, hanem marad a...

Nincs választás! Vagy elérjük a 90-100%-os nyájimmunitást, vagy senki sem megy sehová év végéig, hanem marad a...


Elérjük a 90-100%-os nyájimmunitást, vagy senki sem megy sehová év végéig

Csak akkor lehet majd szabad eltávozás, vissza a régi életünkbe, ha kis híján mindenkit beoltunk. Máskülönben valószínű, hogy év végéig, azaz idén már a karanténok rabjai leszünk újra, mint ahogyan az volt a korábbi járványhullámoknál. Ez a velős lényege annak az ultimátumnak, amit a legtöbb magyar virológus megpedzegetett az utóbbi hetekben.

Szerintük a nyakunkon a negyedik hullám, ráadásul a delta variánssal szemben nem elég a korábbi 60-70%-os nyájimmunitás, mert sokkal fertőzőbb és halálosabb. A lakosság 90%-át is be kellene oltani, legalább két oltással. Csak így kaphatnánk vissza régi életünket idén. Egy magyar immunológus hölgy, Dr. Erdei Anna egyenesen és kendőzetlenül elmondta: A brit és egyéb mutációk miatt nem elég az 50-60%-os arány.

Szinte egyértelmű adatok mutatnak rá, hogy 85-90%-os átoltottságra van szükség, különben a járvány tombolni fog. Példának hozta fel a kanyaró járványokat a múltból, amit csak közel 100%-os átoltottsággal lehetett megszüntetni a világban. Vagyis vagy beoltunk szinte mindenkit, még a gyerekeket is, vagy nem kapjuk vissza a régi életünk és ülhetünk otthon, abban a “szobafogságban”…

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS