1 perce jött a hír! BAJ VAN!: December 1-jétől ha nem vagy beoltva nem mehetsz be az iskolákba.

1 perce jött a hír! BAJ VAN!: December 1-jétől ha nem vagy beoltva nem mehetsz be az iskolákba.



Szigorítják az oktatási intézményekben a belépés rendjét: a szülők csak védettségi igazolvány birtokában léphetnek be. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata arról szól, hogy a szülők december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az iskolákba. A Telex birtokába került levélben ez áll:

„A gyermeket, illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

A tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségit, de az igazgató adhat belépési engedélyt annak, akik a „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

A szülők belépését megtiltó határozat ugyanakkor nem lesz újdonság: a legtöbb iskolában már így is csak az udvarra lehet belépniük a gyermekükért érkező szülőknek, illetve a legtöbb helyen reggelente is csak a kapuig kísérhetik a gyerekeket.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap