Hajnalban megszületett Berki Krisztián és Berki Mazsi kislánya Emma! Olyan történt a szülőszobában amire nem lehet felkészülni

Hajnalban megszületett Berki Krisztián és Berki Mazsi kislánya Emma! Olyan történt a szülőszobában amire nem lehet felkészülni


Megszületett péntekre virradóra Mazsi, azaz Berki Renáta kisbabája. Berki Krisztián és párja rendhagyó módon, élőben közvetítették a szülést. Az élő közvetítés ténye némileg megosztotta a netezőket, de még az is lehet, hagyományt teremtenek a szokatlan – egyébként fizetős – „műsorral”.

Csütörtök éjjel Mazsi és Krisztián azzal zárták bejelentkezésüket, hogy megpróbálnak aludni, de legalábbis pihenni egy kicsit a baba érkezése előtt, így nem csak a nézők, de bizonyára ők maguk is azt hihették, aznapra véget értek az izgalmak. Valamivel 23 óra előtt azonban újra elindult az adás, és Mazsi erős rosszullétével folytatódott #AlegkisebbBerki. Elkezdődött a vajúdás. Medencés lazítás, majd több vizsgálatot követően az orvos azt javasolta, kezdjék meg a császármetszést megelőző érzéstelenítést. Erre az időre a kamerát ki kellett kapcsolni.

Nem sokáig tartott a szünet, Berkiék pár perccel később egyenesen a szülőszobából jelentkeztek be. A kamera és a nézők testközelből követték végig, ahogy a kismamát felkészítik az orvosok a beavatkozásra, tesztelik rajta az érzéstelenítő hatását, majd megkezdődött az operáció.

Kislány Mazsi a látszólag hatalmas fájdalmai ellenére higgadtan kezelte a helyzetet, mialatt férje végig mellette ült, simogatta felesége kezét és arcát, próbálta nyugtatni őt: „Mindjárt kint van!”

Az apukának igaza lett: pár perccel éjfél után világra jött a legkisebb Berki, akinek megszületésekor az édesanyja zokogásban tört ki.

„Tényleg kislány” – közölte a műtétet végző orvos, aki társaival együtt sorra gratulált a boldog szülőknek.

Berki Emma 3200 grammal és 56 centiméterrel született - így a család nemsokára a nyereményjátékuk győztesét is kihirdetheti.

A kamera végig jelen volt a császármetszés összevarrásánál – amit Mazsi már kevésbé viselt jól –, s bepillantást nyerhettünk a legkisebb Berki életének első perceibe, amit a szülőszobában, édesapja mellkasán töltött.

„Jó, hogy itt vagy! Jó, hogy velünk vagy! Jó, hogy jöttél!"”

Ezután olyan dolog történt a szülőszobában amire nem lehet felkészülni. Az érzelmektől és a boldogságtól telítve, sírásban tört ki Krisztián is.

„Vigyázni fogok rád!”

A pici már most megmutatta, milyen erős hangja van, ám apukája simogatással próbálta nyugtatni őt:

„El sem hiszem, hogy itt vagy! Tudod, mennyit vártunk rád?” – folytatta a boldog szülő, aki ezután megosztott pár benne kavargó gondolatot is a nézőkkel:

„A második kislányom. Nagyon vártam. Nagyon sok minden volt a fejemben. És annyira hős volt a Mazsi, és annyira hősök az anyák, akiktől ezt megkaphatjuk! Nagyon sok mindenre képtelenek vagyunk, mi, férfiak, csak a nők és az anyák. Nekem ez az életpálya, úgy tűnik, hogy nőkkel vagyok körülvéve. Nekünk ez a történetünk, és a legkisebb Berkivel elindult a közös történetünk. Köszönöm mindenkinek, akik támogattak minket, akik segítenek minket!” – mondta Berki Krisztián, aki háláját fejezte ki az orvosoknak és a személyzetnek is, továbbá szót ejtett arról, mekkora öröm, hogy bár sokáig nem volt biztos, hogy lesz közös gyermekük a feleségével, most mégis a kezében foghatja szerelmük gyümölcsét.

„Mindenkinek jár a boldogság, és ennél nagyobb boldogság nem létezik. Becsüljük meg egymást, a kapcsolatainkat, és azt, aki valójában a társunk egy életen át. A gyermekünk pedig egy felelősségteljes szolgálat, amíg ők velünk vannak. Megvédem mindentől és mindenkitől!” – zárta mondandóját, egyúttal a műsort Berki.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
loading...

AKTUÁLIS