Hoppá! 1 perce érkezett! Kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS :

Hoppá! 1 perce érkezett! Kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS :


A mai időjárás Budapesten: napközben várhatóan feloszlik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható, a légmozgás mérsékelt lesz. A hőmérséklet kora délután 11-12, késő este 6 fok körül valószínű. Az ország többi részén is nagyrészt többórás napsütésre lehet számítani, a Nyugat-Dunántúlon azonban jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután a borult részeken 10 fok alatt, másutt 11-13 fok között alakul, késő estére 1-6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a fátyolfelhők mellett többfelé várható köd, kiterjedtebb és sűrűbb formában inkább a Dunától keletre valószínű. Ez azonban napközben ritkul, zsugorodik. Hosszabb-rövidebb napsütés elsősorban a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem várható, a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-13 fok között várható.

Szerdán nagy területen képződhet köd, rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan meg is maradhat. Főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben várható több-kevesebb napsütés. Délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, több helyen előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás is lehet. Késő délutántól, estétől főként délnyugaton helyenként eleredhet az eső. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-11 fok között valószínű.

Csütörtökön az összefüggőbb felhőzóna dél, délkelet felé vonul, az északkeleti országrészben azonban még maradhatnak erősebben felhős körzetek. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé előfordulhat szitálás, leginkább az ország déli felén, estétől pedig északkeleten szórványosan eső, zápor is. Éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás is előfordulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-11 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan előfordulhat eső. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4-11 fok között valószínű.

Az elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most! A numerológus által adott előrejelzés értelmében a nagy fagyra november második felében számíthatunk, ugyanakkor kitart december végéig - írja a Tudásfája. December első pár napjában enyhülés jön, de Miklós napja körül ismét hidegebbre fordul az idő, és érkezik a nagyobb havazás is. 10-e körül pár napig nagyon hideg lesz, majd szelesebb napok következnek.

KARÁCSONYKOR IS FAGYRA ÉS AKÁR VIHARRA IS SZÁMÍTANI KELL

Az előrejelzés szerint a viharos és még mindig kellemetlenül hideg napok december egész további részében kitartanak, Karácsonykor és Szilveszterkor is erre számíthatunk.

Igazán erős fagyok pont Karácsony tájékán lesznek, de a két Ünnep között jelentős mennyiségű hóra lehet számítani.

JANUÁRBAN SOK HÓ ESIK

Vízkeresztig tisztább időre és helyenként havas esőre számíthatunk. Ezután kemény fagy következik, amely az egész januárt érinti, elsősorban a hónap utolsó harmadát. Január közepén lesz intenzívebb hóesés.

FEBRUÁRBAN FOLYTATÓDIK AZ ERŐS HAVAZÁS

Február első két hete a január egyenes folytatása lesz, hóval, széllel és hideggel, de a hónap közepe körül megenyhül az idő, Bálint napján felmelegszik az időjárás, de a következő két napra még visszatér a havazás, a fagy pedig egész a hónap végégig kitart.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap