ITT az újabb fantasztikus hír a nyugdíjasoknak! Hamarosan egy teljes havi plusznyugdíj érkezhet a számukra! ITT vannak a részletek:

ITT az újabb fantasztikus hír a nyugdíjasoknak! Hamarosan egy teljes havi plusznyugdíj érkezhet a számukra! ITT vannak a részletek:


A csütörtökön megkezdett postai kézbesítéssel és a pénteki banki átutalással a nyugdíjasok többsége péntek estig megkapja a nyugdíjkorrekcióval növelt havi nyugdíját, és minden idők legnagyobb összegű nyugdíjprémiumát – közölte az MTI a családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-oldalán megjelent videó alapján. Novák Katalin a videóban emlékeztetett rá, a kormány azért tud nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság, a magyar emberek teljesítménye ezt lehetővé teszi.

Mint ismert, a nyugdíjprémium idén mindenkinek egyforma összegű, a maximális 80 ezer forint lesz, a januárig visszamenőleges újabb, inflációkövető nyugdíjemelés pedig a vártnál nagyobb, 1,2 százalékos lesz.

Az átlagnyugdíj jelenleg 151 475 forint. Aki ennyit szokott kapni, az novemberben 251 924 forintra számíhat, amiben benne van a szokásos nyugdíja, a nyugdíjprémium és az infláció miatti utólagos korrekció is. Ha valakinek 100 ezer forint körüli a nyugdíja, a novemberi utalásnál kb. 190 ezer forintra számíthat. Akik a legalacsonyabb, 28 500 forintos havi ellátást kapják, most kicsivel több mint 112 ezer forintra számíthatnak. A miniszter közölte, jövőre az érintettek a 13. havi nyugdíj kétheti összegét biztosan megkapják, de a kormány azon dolgozik, hogy annál többet, háromheti vagy akár a teljes összegű 13. havi nyugdíjat is ki tudja fizetni.

Reményeink szerint jövőre teljes összegű 13. havi nyugdíjat fogunk tudni adni minden nyugdíjasnak, és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap