Kemény mínuszokkal kell számolnunk a hétvégén! Dermesztő hideg vár ránk! EZERE a területekre riasztást adtak ki!

Kemény mínuszokkal kell számolnunk a hétvégén! Dermesztő hideg vár ránk! EZERE a területekre riasztást adtak ki!


Az időjárás-előrejelzés szerint pénteken több helyen kisüthet a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken a Dunántúlon és az északi tájakon szakadozottabb lesz a felhőzet, arrafelé több órára a nap is kisüthet. Másutt jobbára erősen felhős vagy borult marad az idő, és inkább csak este kezd el érdemben csökkenni a felhőzet. A csapadékzóna az ország délkeleti felére korlátozódik, miközben lassanként veszít intenzitásából. Már csak időnként élénkülhet meg az északnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 9-14, késő este 4-9 fok között alakul.

Szombaton a köd feloszlása után általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, a déli megyék felett lehet a legtöbb fátyolfelhő napközben. Estétől ismét köd képződhet. Reggelig a déli megyékben néhol előfordulhat kisebb eső, napközben nem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A csúcsérték 10-14 fok között alakul. A sűrű, tartós köd miatt három megyére is elsőfokú vészjelzést adtak ki.

Vasárnap éjszaka kiterjedtebb ködös területek alakulhatnak ki. A köd nagy része napközben megszűnik. Napközben dél felől megnövekedhet a felhőzet, hosszabb napsütésre főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk. Elsősorban az ország déli felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérsékleti minimumok általában -2 és +6 fok között alakulnak, de a fagyzugokban -3, -6 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 8-13 fok várható. Hat észak-keleti megyére elsőfokú vészjelzést adtak ki a sűrű köd miatt.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap