Kiadták a riasztást! Lecsapott a hidegfront az országra! Ezekben a megyékben rövid időn belül lehulló óriási mennyiségű esőre kell számítani!

Kiadták a riasztást! Lecsapott a hidegfront az országra! Ezekben a megyékben rövid időn belül lehulló óriási mennyiségű esőre kell számítani!

Az időjárás-előrejelzés szerint több helyen is számíthatnak esőre az elkövetkezendő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedden túlnyomóan borult lesz az ég, majd kora délutántól nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, így ott már néhány órára kisüthet a nap. Sokfelé várható eső, zápor, a csapadékzóna napközben fokozatosan északkelet felé helyeződik, miközben gyengül, késő este pedig az északkeleti határt is elhagyja. A délkeleti szél megélénkül, majd átmenetileg északnyugatira fordul, és néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8-14 fok között alakul, de délen, délkeleten ennél enyhébb, míg az északi, északkeleti tájakon hűvösebb is lehet. Késő estére 3-10 fokra hűl le a levegő.

Az esőzés miatt két megyére elsőfokú vészjelzést adtak ki: Vas és Zala megyében 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.
Szerdán a nap első felében a szakadozottabb felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható, majd délnyugat felől erősen megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, majd késő délutántól, estétől egyre több helyen eredhet el az eső, záporeső. Főleg éjjel, reggel számítani kell helyenként ködre. A délkeleti szél megélénkülhet, északnyugaton néhol megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a csúcsérték 11-18 fok között várható.

Csütörtökön és pénteken továbbra is marad a borús idő, több helyen előfordulhat majd zápor, zivatar. Csütörtökön a hajnali 4-13 fokról 10-23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb, a tartósabban csapadékos részeken a hűvösebb idő. Pénteken a minimum-hőmérséklet 2-12 fok között valószínű, keleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel, míg a maximum általában 10-16 fok között várható.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

loading...

AKTUÁLIS