Hoppá! Itt a magyarázat! Ezért nem volt maszk Orbán Viktoron a cukrászdában: - EZ is tisztázva lett

Hoppá! Itt a magyarázat! Ezért nem volt maszk Orbán Viktoron a cukrászdában: - EZ is tisztázva lett


Krémest és puncsminyont rendelt magának, hat darab Rákóczi-túróst az unokáknak és a feleségének Orbán Viktor egy pátyi cukrászdában.

A miniszterelnök Menczer Tamás külügyi államtitkárral tért be a Caffe Trevi nevű helyre, ahol az édességek fölött - természetesen - hatalmas matrica virít, ami a kötelező maszkviselésre hívja fel a vendégek figyelmét. Nem is csoda, hiszen tart a vészhelyzet, a járvány tombol, egy hét alatt ezerrel nőtt a kórházba kerülők száma, a boltokban továbbra is eltakart arccal kell vásárolnia mindenkinek. Ennek ellenére Orbán Viktor és Menczer Tamás is - mint az a látogatásról készült miniszterelnöki videókból kiderül, amiből kettő is felkerült Orbán Facebook-oldalára - maszk nélkül toppan be a cukrászdába.

Szembetűnő, hogy miközben a miniszterelnököt maszkban fogadó személyzet mesél a családi vállalkozásukról, ott a matrica a kormányfő előtt, aki láthatóan ügyet sem vet rá, vagy - lehetett hinni - egyszerűen nem vette észre a feliratot, vagy csak Menczer Tamással egyetemben elfelejtette előhúzni a maszkját.
Mint a Blikk most megtudta, szó sem volt egyikről sem, kérdésünkre a kormányfő sajtőfőnöke tisztázta a helyzetet.

- Mivel a miniszterelnök helyben fogyasztó vendég volt, rá nem vonatkozott a maszkviselési kötelezettség, csak a személyzetre - tudatta Havasi Bertalan. A videó ugyan azzal kezdődik, hogy belépnek a helységbe, tehát ott még nem számítottak fogyasztó vendégnek, feltehetően később fogyasztották el a két puncsminyont és a krémest, bár ez a videókon már nem látszik. A miniszterelnök feltehetően Menczer Tamással töltötte egyik napját a múlt héten, korábban ugyanis egy lángosozót is meglátogattak.

A Blikk telefonon érte utol a cukrászdát, hogy a kivételes látogatásról érdeklődjünk, de hárították megkeresésünket, nem akartak nyilatkozni.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap