A 19 éves rákos fiúnak csak hónapjai vannak hátra. Rengetegen megkönnyezték az utolsó kívánságát

A 19 éves rákos fiúnak csak hónapjai vannak hátra. Rengetegen megkönnyezték az utolsó kívánságát


Rhys Langfordot (19) két évvel ezelőtt diagnosztizálták oszteoszarkómával, egy rendkívül agresszív, rosszindulatú daganattal. A brit tinédzser olvasott a hat éves Jacobról, aki ugyanabban a városban, Ebbw Vale-ben él, mint ő, és szintén rákos beteg. Sosem találkozott vele, mégis neki adományozta az összes eddig gyűjtögetett pénzét, 1000 fontot (több mint 400 ezer forintot), sőt, gyűjtést szervezett a számára – így további 28000 fontot (közel 12 millió forintot) kalapozott össze neki. Ezzel hihetetlen önzetlenségről adott tanúbizonyságot. Szüleinek azt mondta: „Ha már rajtam nem lehet segíteni, akkor megpróbálom megmenteni ezt a kisfiút. Ez az utolsó kívánságom.”

Rhys betegségségének első tünetei 2020 októberében jelentkeztek, akkor kezdett arra panaszkodni, hogy fáj a lába. A diagnózis után hosszas kezeléssorozat következett: kemoterápia, immunterápia és műtét. 2021 augusztusában daganatmentesnek nyilvánították, megkongathatta a harangot. Ám most januárban a betegség kiújult, és ezúttal a daganat olyan drámai gyorsasággal terjed, hogy már nem tudnak rajta segíteni, mindössze hónapjai vannak hátra.

– Eláll a lélegzetem attól, hogy Rhys erre a kisfiúra gondol, miközben meg kell birkóznia azzal a tudattal, hogy betegsége a végső stádiumban van, hogy meg fog halni… – mondja Rhys édesanyja, Catherine Langford.


JACOBNAK MÉG LEHET ESÉLYE A GYÓGYULÁSRA - FOTÓ: NORTHFOTO

Nehéz időszak ez Rhys szülei és 9 éves öccse, Charlie számára is. Édesapja, Paul aludni sem tud.

– Azt hiszem, ez az adománygyűjtés elterelte egy kicsit Rhys gondolatait arról, ami be fog következni. Az bátorsága és a lelki ereje nekünk is erőt adott – folytatja az édesanya, aki azt is elmesélte, mennyire meghatják fiát azok az üzenetek, amiket kap, amióta elkezdett pénzt gyűjteni Jacob megmentésére.

Jacob Jones-t két évesen, 2017-ben diagnosztizálták neuroblasztómával, 2019-ben nyilvánították daganatmentesnek. Az ő betegsége is kiújult nemrégen, a máján találtak új tumort. A pénzt, amit Rhys gyűjtött, az ő kezeléseire fogják fordítani – Jacob Amerikában kap majd egy kísérleti kezelést, ami remélhetőleg megmenti az életét. A két család most tartja egymással a kapcsolatot, Jacob hozzátartozói nem győzik hangsúlyozni, mennyire hálásak azért, amit Rhys tesz fiukért.

– Csodálatos, együttérző fiatalember. A szívünk fáj, sajnáljuk őt és a családját, de soha nem felejtjük el, amit Jacobért tett – mondta Jacob édesanyja, Dwan Jones.

Így szól Rhys adománygyűjtő felhívása:

„Mint sokan tudják, a rákkal való küzdelmem 18 éves koromban kezdődött. 2020 októberében diagnosztizáltak oszteoszarkómával. Tizenhat hónap intenzív kemoterápián, végtagmentő műtéten, immunterápián, fizioterápián, sok fertőzésen, két vérrögképződésen, belső vérzésen, vér- és vérlemezke transzfúzión vagyok túl – és ez még nem a vége. 2021 novemberében betegedtem meg újra, szepszist kaptam, a combvénámban vérrög keletkezett. Közel öt hetet újra kórházban töltöttem, további teszteket végeztek rajtam, MRI-t, CT-t, satöbbit, hogy január 4-én végül azt mondják, a rák kiújult, és nagyon gyorsan átterjedt a tüdőmre, a lábamra, a csípőmre, az ágyékomra, a hátamra, a hátsómra, és már nem tudnak értem tenni semmit.

Meghalok. Nagyon elszomorodtam, amikor olvastam a kis Jacobról, az ő küzdelméről a rákkal, a rák kiújulásáról. Tudom, én menthetetlen vagyok, de egyik utolsó kívánságom, hogy szeretnék segíteni Jacobnak, hogy legyőzze ezt a szörnyű betegséget.

Tudom, mit csinálnak a kezelések és a borzasztó gyógyszerek a testtel. Pokol.

Jacob most hat éves, és életének nagy részében küzdött a rákkal. Ennek nem kéne így lennie.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap