A pénztár előtt elejtettem 5.000 Ft-t - Erre az előttem lévő hölgy lehajolt érte, felvette és eltette a saját zsebébe, miközben Ezt mondta: - Amit ezután tettem, azt tapsvihar fogadott...

A pénztár előtt elejtettem 5.000 Ft-t - Erre az előttem lévő hölgy lehajolt érte, felvette és eltette a saját zsebébe, miközben Ezt mondta: - Amit ezután tettem, azt tapsvihar fogadott...

A kép illusztráció 

Ma egy teljesen őrült dolog történt velem!A jelenlegi “szórakoztató” élethelyzettől megkövetelt óvatossággal, maszk, fertőtlenítés a bejáratnál… és a többi … elvégzett bevásárlás után beálltam a sorba a fizetéshez, a földre téve a szatyrokat az árúval, majd miközben a pénzt elővettem és letettem a telefonom, a fizetéshez kivett 5000ft-os bankjegyem leesett a földre. A hölgy, aki előttem állt és határozottan nem tűnt teljesen százasnak, épp befejezte a fizetést, szép lassan lehajolt és felvette a bankjegyem.

Azt gondoltam, milyen kedves és udvarias emberek vannak és hatalmas mosollyal nyújtottam a kezem a pénzemért, igyekezvén a távolságot is tartani, míg vártam, hogy visszaadja a pénzt és már nyitottam a szám a köszönetre. De hirtelen nyitva maradt a szám attól, amit mondott: – “Ami a földön van, azé, aki megtalálja!” – és ezzel elment… sietség nélkül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Hátranéztem a mögöttem álló hölgyre és a közelemben, aki a jelenetet látta, mindenki meg volt rökönyödve és halkan morgott. Hívhattam volna a Rendőrséget vagy a biztonsági őrt, de annyira abszurdnak tűnt, ami történt… hogy pont engem akarnak kifosztani. Otthagytam a bevásárolt árút a földön és követtem a hölgyet a parkolóba, hogy visszaszerezzem az 5000 Ft-ot. Utolértem és kértem a pénzem, de ő csak lenézően rámnézett és úgy tett, mintha láthatatlan lennék. Lassan letette a két nagy szatyrát a földre, hogy elővegye a zsebéből a kocsija kulcsát és én akkor gondoltam egyet – most vagy soha!

Felvettem a két nagy szatyrot és megismételtem: – “Ami a földön van, az azoké, akik megtalálják!” – és elkezdtem futni az autóm felé, míg a nézők nevettek és tapsoltak. A nő, ettől megalázottan, kiviharzott nagy dirrel-dúrral az autójával a parkolóból, kilapítva néhány útjelző narancssárga kúpot is. Amikor hazaértem, kinyitottam a szatyrokat és a következőket találtam:- 2 kg friss és nagytestű rák,- 1 szép lazac- 1,4 kg bélszín- bio sajtok és joghurt- teljes kiőrlésű toasztkenyér- 2 csomag szélesmetélt- 2 csomag bio piros alma- 2 üveg csipkebogyó lekvár- 1 üveg kézműves libamáj- 1/4 premium minőségű pácolt sertéssonka- 1 nagy üveg majonéz- 2 tábla vaj- 2 üveg 2 literes coca-cola- 2 üveg nemes francia bor. Még soha nem vásároltam ennyi finomságot 5000 Ft-ból!És most itt ülök, … egy pohár Bourgueuil-t iszogatva és libamájat csipegetve… és felteszem magamnak a kérdést:

Elolvastad IDÁIG?Természetesen nem velem történt meg. Ez csak egy kampány, az olvasás promotálására!Mert az olvasás élénkíti az agyat, a fantáziát, a képzelőtehetséget és elvisz más tájakra, helyzetekbe és segíti a kommunikációt is.Ha úgy gondolod, lemásolhatod és kiteheted a barátaidnak is egy kis mosolyt csalni az arcukra és talán az olvasásra ösztökélni őket.Csodás napot kívánok neked.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak vagy érdekesnek találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS