Döntött a kormány! Kedden este jelent meg az új rendelet, aminek az értelmében már EZEKEN a helyeken is lehet gyorstesztet vásárolni:

Döntött a kormány! Kedden este jelent meg az új rendelet, aminek az értelmében már EZEKEN a helyeken is lehet gyorstesztet vásárolni:


Kedden este jelent meg a kormányrendelet, aminek értelmében a magyar kormány lehetővé teszi, hogy a kiskereskedelemben is lehessen SARS-CoV-2-fertőzés kimutatására szánt antigén gyorsteszteket árulni. A magyar közlönyben azt írták, a döntés a vészhelyzet végén hatályát veszti.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) január óta javasolja a kormánynak, hogy vonják be a kiskereskedelmi láncokat, a drogériákat és a benzinkutakat a gyorstesztek forgalmazásába. A GVH szerint azért lenne erre szükség, mert a gyorstesztek árai Magyarországon régiós viszonylatban és más uniós országokkal összehasonlítva magasak.

A hivatal rávilágított, hogy a kiskereskedelem bevonásával az értékesítési pontok számán, az értékesítés földrajzi lefedettségén és a tesztek elérhetőségén is jobban lehetne javítani, így pedig a vásárlók is kedvezőbb áron juthatnának hozzá a tesztekhez.

A Versenyhivatal szerint korábban gondot okozott az is, hogy a teszt több gazdasági szereplő kezén is átment, mire a gyártótól a fogyasztóig eljut. Emiatt újabb árrések rakódnak a termékre, ami végül magasabb árat eredményez. A GVH ezért korábban azt javasolta a gyógyszer-nagykereskedőknek, hogy közvetlenül a gyártóktól vásárolják meg a termékeket, mert így rövidebb értékláncok alakulhatnak ki – írja a 444.hu.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap