Gyász! Rettenetes tragédia történt! Megrendülten közölte a színház, hogy elhunyt a népszerű magyar színész! Nyugodjon Békében!

Gyász! Rettenetes tragédia történt! Megrendülten közölte a színház, hogy elhunyt a népszerű magyar színész! Nyugodjon Békében!


Életének 86. évében hunyt el Tóth Tamás, erdélyi színész, az Állami Színház volt igazgatója - közölte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Facebookon.

A színész 1936-ban született Kolozsváron. Több, mint négy évtizedig tartott színészi pályafutása – hosszú évekig alig volt nap, hogy ne lett volna színpadon. 1958-ban kezdődött a marosvásárhelyi Székely Színház „aranycsapatában” színészi karrierje, majd rövid időn belül a társulat egyik vezető színésze lett. 1969-1970. között az Állami Színház igazgatója volt. Emlékezetes alakításai között tartják számon Pjotrja szerepét a Sötétség hatalmából, Döbrögit, Petur bánt, Bolyai Antalt, az Igazgatót a Légy jó mindhaláligból, a Domingo atyát a Don Carlosból, Préda Mátét az Énekes madárból, Peachumot a Koldusoperából.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közössége emléke előtt kegyelettel hajt fejet, és ezúton fejezi ki őszinte részvétét a gyászoló családnak - fogalmazott a színház a posztban.Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap