Rettenetes tragédiával indul a hétfő! Megtört szívvel tudatjuk, hogy elhunyt a csodálatos hangú magyar énekesnő, a Táncdalfesztiválok sztárja! Őszinte Részvétünk!

Rettenetes tragédiával indul a hétfő! Megtört szívvel tudatjuk, hogy elhunyt a csodálatos hangú magyar énekesnő, a Táncdalfesztiválok sztárja! Őszinte Részvétünk!


Elhunyt Bencze Márta énekesnő. A hatvanas évek Táncdalfesztiváljainak szereplője 83 évet élt.

Bencze Márta 1964-től tanult énekelni a Rádió Tánczenei Stúdiójában. Ekkor még a közgazdasági technikumban volt tanuló, meg kellett küzdenie a szülői tiltással is. 1965 szilveszterén tűnt fel Csak fiataloknak című számával. A dalt az Atlantis kísérte, kislemezen is megjelent SP 290 sorszámon. A dal lett Komjáthy György azonos című rádióműsorának szignálja. Első slágerének sikerét nem sikerült megismételnie, bár több táncdalfesztiválon (1966 – Valaki erre járt, illetve Így sohasem vártam még; 1969 – Mindig így lesz most már) is indult. Mintegy 10 hanglemeze jelent meg.

Többször fellépett az NDK-ban, Bulgáriában, Ausztriában, valamint a Szovjetunióban is. 1966-ban a Világ Ifjúsága az év tíz legnépszerűbb táncdalénekese közé választotta. Utolsó fellépése 1985-ben volt.Ismertebb dalai a fentieken kívül: A siker, Arrivederci Hans, Csend, De most még jó, Drága Joe, Egy szelíd kopogás, Eltűnt egy lány, És mégis mozog a Föld, Gyönyörű teljes éj, Hiányzol, Hol van a régi gyerekkori láz, Nem volt szerencsém, Szerető szív, Töltsünk tiszta vizet a pohárba, Mi újság nálad?, Csillagok hada, Más nem ért meg téged.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap