Szívszorító történet! Gyászol Magyarország! 18 nap különbséggel hunyt a testvérpár!

Szívszorító történet! Gyászol Magyarország! 18 nap különbséggel hunyt a testvérpár!


Sebál Edit és Sebál Edit 101 évet élt. 18 nap különbséggel hunytak el a testvérek, akik egész életükben szinte mindent együtt csináltak.

Életük 101. évében – egymást 18 nappal követve – meghaltak az ország legidősebb egypetéjű ikrei Cegléden – írja közösségi oldalán a KÖD jelenti. A húgánál tíz perccel idősebb Sebál Editet ma, február 15-én helyezték örök nyugalomra a néhány hete elhantolt húga, Sebál Teréz közelében, a ceglédi Kálvária temetőben.

A Facebook-bejegyzésben azt írják, hogy Sebál Edit és Sebál Teréz (Ladányi Ferencné és Ladányi Jánosné) 1921. november 23-án Cegléden születtek hét hónapra, burokban. Apjuk a vasútnál volt fűtő, majd a malomban lett portás. A lányok is ott dolgoztak egy ideig, búzát forgattak, szellőztettek. Ott megismerték meg leendő férjeiket, a Ladányi testvéreket, Ferencet és Jánost, akik viszont nem voltak ikrek.

Az egyik esküvőt 1945 tavaszán, a másikat ősszel tartották. Mindketten fekete menyasszonyi ruhát viseltek, és a fekete miseruhás paptól mirtuszágat kaptak – úgy, ahogy az a háború után jó néhány menyegzőn megtörtént. Teréz az Utasellátónál a restiben dolgozott, előbb csapos, majd gazdaasszony volt, míg Edit a főpostán lett portás.

Az ikrek mindent együtt csináltak. Házaik egymás mellett álltak Szűcstelepen, együtt gondozták a kertet, együtt jártak a boltba, piacra. Még kilencven fölött is úgy kezdték a napot, hogy felhívták egymást telefonon. Mindig békességben voltak mindenkivel és szépen, csendesen éldegéltek Cegléden.

A kedvenc ételük volt a körömpörkölt, a töltött káposzta, a pacalpörkölt és a kelt tészta. A két kedves asszony ugyan nem kapott ordókat, okleveleket, mégis mérhetetlen gazdag volt az életük: négy gyermek, hét unoka és tizenegy dédunoka őrzi emléküket.Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS