Tragédia! A belgyógyászati osztályon volt kénytelen ünnepelni születésnapját a legenda, nem sokra rá elhunyt! Hihetetlen pályafutás volt az övé!

Tragédia! A belgyógyászati osztályon volt kénytelen ünnepelni születésnapját a legenda, nem sokra rá elhunyt! Hihetetlen pályafutás volt az övé!


Som Lajos gyerekkorában kezdett zenélni. Első hangszere a szájharmonika volt, aztán jött egy orosz tangóharmonika, majd a zongora, a cselló, a nagybőgő és végül a gitár. Egész pontosan a basszusgitár. Som a magyar könnyűzenei életben a '60-as évek közepén jelent meg. 1964-ben,

17 ÉVESEN MÁR ZENEKARBAN JÁTSZOTT,

Aztán egy évvel később, 1965-ben alapította a Dogbeaterst. Rá egy évvel jött a Fekete-Fehér, aztán 1968-tól 1969-ig játszott a Record nevű zenekarban. A '70-es évek elején pedig felpörögtek az események, megszaporodtak a könnyűzenei formációk már csak Som Lajos körül is. Játszott a híres Tűzkerékben, ahova Radics Béla hívta. Ez volt az első magyar zenekar, amelyik Led Zeppelin-dalokat játszott. Aztán az évtized legelején játszott még a Echóban, a Pannóniában, majd 1971-ig, egészen a kezdetektől játszott a Neotonban. (Az akkori énekes, Karda Beáta egyébként később Som Lajos felesége volt.) A Neoton első nagy slágereinek egyike volt a Kell, hogy várj, ebben a dalban például Som Lajos csellózott.

a Piramist 1974-ben alapította, mely akkor lett igazán népszerű, amikor csatlakozott hozzájuk Révész Sándor énekes. 1982-ben feloszlott a zenekar, és csak három évvel később tért vissza a Senator nevű formációval, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel, 1992-ben a Piramis újra összeállt, és öt koncertet adott a Sportcsarnokban.

Tizennégy évvel később, amikor megint koncertezni kezdett a legendás zenekar, egészségi állapota miatt már nem tudott csatlakozni zenésztársaihoz.

A drog és az alkohol rabjaként mélyszegénységbe süllyedt, a hajléktalanságtól csak az mentette meg, hogy néhány régi barátja még támogatta.

a Péterfy Sándor utcai kórház krónikus belgyógyászati osztályán volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját is.

Som Lajos 2017. október 30-án halt meg, a Piramis együttes egykori basszusgitárosa 70 éves volt.

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap