Autósok figyelem!!! 24 órára leállhatnak a magyar benzinkutak, megjött a figyelmeztetés

Autósok figyelem!!! 24 órára leállhatnak a magyar benzinkutak, megjött a figyelmeztetés


A kormány nem sak a benzin 480 forintos kiskereskedelmi, de nagykereskedelmi árát is maximalizálta. Emellett – átmenetileg – csökkentik a benzin és gázolaj jövedéki adóját s elengedik a készletezési díjat. Mindez azonban a kisebb kutakat üzemeltető vállalkozókon mit sem segít. Az elkeseredett benzinkutasok egy napos demonstrációt terveznek – mondta a KlikkFM-nek Holoda Attila, energetikai szakértő.

Az újabb üzemanyagpiaci döntések kapcsán most sem történt semmilyen szakmai egyeztetés – magyarázta Holoda, aki szerint az első „egyeztetésen” sem történt megegyezés, mindössze a találkozóval megbízott államtitkár felolvasta a hat pontot, amit a témában a kormány üzent. Aztán elment a sajtótájékoztatóra, ahol ismertette azt a hat pontot, amivel senki nem értett egyet – hangzott el a műsorban.

A kormányban azt gondolják, ha 20 forintért veszek valamit és 20 forintért továbbadom, akkor nincs rajta veszteség. Márpedig a kiskereskedőnek fenn kell tartani a vállalkozását és a benzinkutat is. A kabinetnél viszont nem is gondolták, hogy a kutak működésének egyéb költségei is vannak.

A volt helyettes államtitkár úgy tudja, a benzinkutasok képviseletétől a kormány csütörtökig kapott türelmi időt, hogy a jogos elvárásra pozitív választ adjon. Ellenkező esetben 24 órára leállnak a benzinkutak. Ez pedig egy jóval komolyabb figyelmeztetés lesz annál, mint amit jelenleg a kormány gondol a helyzetről, hogy minden egyeztetés nélkül hoz döntéseket és már be is jelenti a hivatalos közlönyben.

Az energetikai szakértő több mint abszurdnak tartja, hogy miután a hazai benzinkutak megközelítően 670 milliárdot termelnek évente és ennek mintegy a felét, 300 milliárdot befizetik a költségvetésbe, senki sem kéri ki a véleményüket a megélhetésüket érintő alapvető kérdésekben

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap