Bejelentést tett Orbán Viktor

Bejelentést tett Orbán Viktor



Nem hagyjuk, hogy belesodorjanak minket a háborúba – írta közösségi oldalára kitett videója elé Orbán Viktor miniszterelnök, miután egyeztetett az Európai Tanács elnökével. A miniszterelnök azt mondta: veszélyes javaslatok vannak a NATO-csúcs asztalán. NATO- és EU-csúcs is lesz a héten. Vannak tagállamok, amelyek felvetették, hogy légtérzárat hozzon létre a NATO Ukrajna felett.

“A NATO egy védelmi szövetség. Arra képesek és alkalmasak vagyunk – sőt kötelességünk is – hogy egymást megvédjük, de a NATO területén kívül katonai akcióba bonyolódni nem dolga a NATO-nak. Magyarország álláspontja világos: sem katonát, sem fegyvert nem akarunk küldeni a NATO területén túlra” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök egy másik veszélyes javaslatot is megemlített. Ez az orosz gáz- és olajszállítások kérdése.

“Ezt tíz nappal ezelőtt már sikerült rendeznünk. Világossá tettük, hogy a szankciókat nem lehet kiterjeszteni az orosz gáz- és olajbehozatatalra, mert az Magyarország és néhány más ország esetében aránytalanul, szinte elviselhetetlenül nagy terhet jelentene. Közösen néhány országgal fellépünk és ismét meg fogjuk védeni Magyarország energiaellátását és az ország működésének biztonságát” – mondta a miniszterelnök.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap