EZ lehet a nagy lépés a békéhez! Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal: lemondana a NATO-ról, a Krímről és a szakadár területekről is,mert... - ITT vannak a részletek:

EZ lehet a nagy lépés a békéhez! Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal: lemondana a NATO-ról, a Krímről és a szakadár területekről is,mert... - ITT vannak a részletek:


„Mindenekelőtt kész vagyok a párbeszédre, de nem állunk készen a megadásra” – mondta Zelenszkij az ABC News amerikai televíziós csatornának adott interjújában.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét párbeszédre szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hangsúlyozva, Ukrajna kész tárgyalni és kompromisszumokat keresni, de nem hajlandó kapitulálni – írja az Interfax ukrán hírügynökség.

Zelenszkij az ABC News amerikai televíziós csatornának adott interjújában elmondta, Ukrajna kész-e eleget tenni az Oroszországi Föderáció tűzszüneti követeléseinek:

megváltoztatni az alkotmányt és megtagadni a NATO-csatlakozást elismerni a Krímet orosznak, elismerni az úgynevezett LPR/DPR függetlenségét.

„Mert ez nem rólam szól, hanem az emberekről, akik megválasztottak. Ami a NATO-t illeti, elvesztettem az érdeklődésemet a kérdés iránt, miután rájöttünk, hogy a NATO nem kész felvenni Ukrajnát. A szövetség fél az ellentmondásos dolgoktól és az Orosz Föderációval való konfrontációtól” – tette hozzá az ukrán elnök, aki szerint Ukrajna nem akar olyan ország lenni, amely „térden állva könyörög valamiért, és mi nem leszünk ilyen ország, én nem akarok ilyen elnök lenni”.

Én a biztonsági garanciákról beszélek. Úgy gondolom, az ideiglenesen megszállt területekkel, és az el nem ismert köztársaságokkal kapcsolatos pontokban, amelyeket az Orosz Föderáción kívül senki sem ismer el, tudunk tárgyalni és kompromisszumot találni

– mondta a beszélgetés során Zelenszkij, aki kiemelte: kulcskérdés, hogy ezeken a területeken hogyan fognak élni azok az emberek, akik Ukrajna részévé akarnak válni.

„Amit tenni kell, az az, hogy Putyinnak el kell kezdenie tárgyalni, párbeszédet kell kezdenie, ahelyett, hogy egy oxigén nélküli információs burokban él. Szerintem éppen ebben a helyzetben van.”



Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap