HOPPÁ! Itt az újabb fantasztikus hír a nyugdíjasoknak! A kormány nyugdíjkiegészítésre készül, amit ÍGY kapnak majd meg a nyugdíjasok: - Mutajuk a részleteket

HOPPÁ! Itt az újabb fantasztikus hír a nyugdíjasoknak! A kormány nyugdíjkiegészítésre készül, amit ÍGY kapnak majd meg a nyugdíjasok: - Mutatjuk a részleteket


A kormány a nyugdíjemelés mértékéről – mely az idei évben 5% volt – az inflációs előrejelzés alapján előzetesen dönt. Abban az esetben, ha jelentős az eltérés, két lépcsőben nyugdíjkiegészítés történik, az első júniusban, a második novemberben, közölte kedd délután a Pénzügyminisztérium.

A Portfolio.hu által idézett közleményben felidézték, a kormány milyen áremelkedést fékező intézkedéseket hozott eddig, majd megjegyezték, a háború, a szankciók és az energiaárak emelkedése miatt egész Európában magas az infláció.

A lap szerint mivel jelenleg az átlagnyugdíj értéke körülbelül 161 ezer forint, ha a jegybank 9,8%-os inflációs előrejelzéséből indulunk ki, akkor egy 4,8%-os plusz emelésre van szükség összesen a két lépcső végrehajtásával.

Megjegyzik, ez havi szinten az átlagos nyugdíj szintjén 7700 forintnyi plusz összeg. Úgy kalkulálnak, mivel ez a pótlólagos emelés januárig visszamenőleges lesz várhatóan, ezért éves szinten 92.700 forinthoz juthatnak pluszban a nyugdíjasok a magasabb inflációból fakadó negatív hatások kompenzálása érdekében.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap