Magyarországot tartják a legellenségesebb uniós országnak az ukránok

Magyarországot tartják a legellenségesebb uniós országnak az ukránok


Magyarországot tartják a legellenségesebb uniós országnak az ukránok

Az ukránok az uniós országok közül Lengyelországot tartják a legbarátibbnak, Magyarországot pedig a legellenségesebbnek. A legbarátibb országok sorának elején áll még Litvánia és Nagy-Britannia. A másik listában a érthetően Oroszország jelenti a szélső értéket, majd Belarusz és Kína van még Budapest mögött.

Az ukránok szerint Lengyelország, Litvánia, az Egyesült Királyság és az USA a legbarátibb országok számukra, áll az ukrán Rating-csoport legfrissebb reprezentatív felmérésében, amelyről a Szabad Európa számolt be.

A nyugati országok közül a legkevésbé Magyarországot tartják barátinak, csak a megkérdezettek kevesebb, mint fele, 45 százalék gondolta, hogy bármilyen szinten baráti lehet az ország.

A válaszadók 12 százaléka szerint eddig Magyarország inkább ellenséges ország az ukránok számára. Magyarországnál csak Kínát, Belaruszt és Oroszországot ítélték ellenségesebbnek. Magyarország nagyon kilóg az uniós országok sorából is, utóbbiakat egyértelműen barátinak tartják az ukránok.

Az ukránok mostanra úgy vélik, hogy biztosnak tartja, hogy vissza fogják tudni verni az orosz hadsereg támadását – ez még pár hete sem így volt. A válaszadók nagyjából fele úgy gondolja, hogy néhány hét alatt fogják kivívni a győzelmet, negyedük úgy, hogy ez néhány hónap alatt valósul majd meg.

Kilencven százalékuk úgy gondolja, hogy most már nem lehet elfogadni semmi olyan tűzszüneti megállapodást, amely értelmében az orosz csapatok Ukrajna területén maradnának. Ugyancsak hatalmas többség – 82 százalék – nem tartja elképzelhtőnek, hogy kettészakad az ország.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap