Meghalt a világ egyik legjobb harci pilótája! Olekszandr Okszancsenko ezredes az oroszok ellen vívott légi csatában veszítette életét.

Meghalt a világ egyik legjobb harci pilótája! Olekszandr Okszancsenko ezredes az oroszok ellen vívott légi csatában veszítette életét.Meghalt a világ egyik legjobb harci pilótája Ukrajna fölött Életét vesztette Olekszandr Okszancsenko, az ukrán légierő egyik legjobb pilótája. Az ukrán ezredes légi csatában halt meg, posztumusz Ukrajna Hőse címmel tüntették ki. A pilótát nemzetközileg is az egyik legjobbnak tartották. Halálhírét az ukrán hadsereg jelentette be Facebookon.

„Olekszandr Okszancsenko ezredes, aki már Ukrajna Hőse, légi csatában halt meg, amikor ellenséges repülőket próbált elzavarni... Kár, hogy nem életében kapta meg a hősi címet, megérdemelte volna... Számomra ő egy örök hős” - írta Lana Boriszova Facebookon.

A pilóta számos nemzetközi légi bemutató sztárja volt. Az Operational APU Telegram csatornája szerint több mint kétezer órát repült, és kivételesen jó képességű pilóta volt.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap