Most érkezett! Az orosz elnök olyat tett nem sokkal ezelőtt, amire senki nem számított! EZ Magyarországot is érintheti - ITT vannak a részletek:

Most érkezett! Az orosz elnök olyat tett nem sokkal ezelőtt, amire senki nem számított! EZ Magyarországot is érintheti - ITT vannak a részletek:


A mai napon Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítást adott kormányának, és a Gazprom konszernt, ami n földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő állami cég, többet ne fogadják el azokat a kifizetéseket, amelyek euróban vagy dollárban érkeznek, kizárólag rubelben lehessen fizetni.

Ez nem jelenti, hogy a továbbiakban nehézkesebbé válnak a szállítások, - biztosított róla a Kreml szóvivője, továbbá egy hetes átmeneti időszakot engedélyeztek az átállásra.

Putyin rendelete minden olyan államra vonatkozik, amelyet Oroszország felvett a "barátságtalan államok" listájára. Ebben benne van valamennyi Európai Uniós tagállam az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is.Mivel Magyarország is EU-s tagállam, így vélhetően, barátság, meg maradjunk ki a háborúból és ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát ide vagy oda, elképzelhető, hogy nekünk is rubelben kell fizetni. Azaz Magyarországnak rubelre lesz szüksége, nem is kevésre, és a többi vásárló országnak is. A hírre a rubel a március 9-i mélypontról rögtön emelkedni kezdett, máris több mint háromszorosát éri a magyar forintnak, de a háború előtti árfolyamra még mindig nem tudott visszatérni.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!