MOST ÉRKEZETT: Ennyi lehet hátra Putyinnak: nem sok jót jósolnak neki...

MOST ÉRKEZETT: Ennyi lehet hátra Putyinnak: nem sok jót jósolnak neki...


Putyin a szakértők szerint nagyon eltaktikázta magát, nem bír az ukránokkal és sajátjait is tönkreteszi

A NATO volt főtitkár-helyettese szerint az orosz elnök eltaktikázta magát. Harmadik hete zajlik Ukrajna orosz megszállása, és már világossá vált, hogy ha Putyin azt hitte, gyorsan “rendet tesz”, hát súlyosan elszámolta magát. Nem csak az ukránoknál nagyok a veszteségek emberéletben és fegyverben, hanem a támadóknál is.

Rose Gottemoeller, a NATO volt főtitkár-helyettese szerint Putyin taktikája rossz, akárcsak a logisztika: nincs például elég üzemanyaga, hogy csatázzon a fővárosban, amit egyébként napok óta ostromol, több-kevesebb sikerrel – írja a Daily Mail.



A mariupoli kórházat barbár módon lebombázták az oroszok/Fotó: Profimedia

Az orosz elnök azzal biztosan nem számolt, hogy három hét alatt húsz tábornokából három meghal, és odalesz 173 harckocsi, 12 repülőgép, és 345 csapatszállító.

Pillanatnyilag azt kell mondanom, hogy meglehetősen szkeptikus vagyok afelől, hogy sok sikert érnének el Kijev elleni támadásban, legalábbis ezekkel az erőkkel – summázta véleményét a volt NATO-vezető. Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij egykori tanácsadója, Szvjatoszlav Yurah azt üzente Putyinnak, készüljön a saját Sztálingrádjára. Mint ismert, a II. világháború legvéresebb csatájában a támadó német seregek csúfos vereséget szenvedtek, fegyvereik, tankjaik, lőszereik negyede odalett, nem is beszélve az emberáldozatról.

Ez egy hatalmas, milliós város, és ha az oroszok megpróbálnak bejutni, akkor nagy harcra készüljenek – ez lesz az ő Sztálingrádjuk, ha ragaszkodnak hozzá. Senki sem fogja megadni magát, ezt határozottan garantálhatom – jelentette ki a legifjabb ukrán képviselő. A lap azt írja: a katonai szakértők azt mondják, értetlenül állnak az orosz hadseregek taktikájának alkalmatlansága előtt, miután egy friss drónfelvételen azt látták, hogy a vonuló orosz harckocsioszlop tagjait egyesével szedték le fedezékeikből az ukránok.

Alekszej Aresztovics, az ukrán Biztonsági Tanács vezetőjének tanácsadója úgy véli, nem valószínű, hogy Oroszország nukleáris fegyvert fog bevetni, amellyel Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz–ukrán háború második napja óta fenyegeti Ukrajnát és az Európai Uniót – írja a mandiner.hu.

Ha atomfegyvert használnak, akkor olyan szankciókat szabnak ki rájuk, amelyek két napon belül elpusztítják őket. Úgy gondolom, hogy ezután Putyin egy golyóval a fejében fogja végezni – jelentette ki az ukrán vezető.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap