MOST ÉRKEZETT: Kikelt magából Zelenszkij, nagyon durva üzenetet tett közzé

MOST ÉRKEZETT: Kikelt magából Zelenszkij, nagyon durva üzenetet tett közzé


Csütörtökön hivatalosan is összeültek az európai- és amerikai vezetők az ukrajnai háború miatt összehívott NATO-csúcson. Az eseményen az ukrán elnök is részt vett.

Volodimir Zelenszkij online volt jelen a jelenleg is tartó NATO-csúcson, felszólalásakor határozott szavakat intézett a NATO-tagokhoz, s egyúttal kijelentette: Oroszország légtéri előnye olyan, mintha tömegpusztító fegyvereket vetne be.

– Mára látják a következményeket: hány embert öltek meg, hány békés várost romboltak le? – tette fel a kérdést az ukrán elnök, hozzátéve:Oroszország „teljes arzenálját” korlátozások nélkül telepítette Ukrajnába. Mindent elpusztít a házaktól a templomokig, az élelmiszerraktáraktól az egyetemekig, a hidaktól a kórházakig.

Zelenszkij sürgette a NATO-országokat: lássák el országát tankokkal, hogy így felszabadíthassák egyre rosszabb állapotba került, katonailag is fontos településeiket: Mariupolt, Berdyansket, Melitopolt és mások városokat.

– Legalább 20 000 tankjuk van! Ukrajna ennek az egy százalékát kérte, hogy nyújtsák át vagy adják el nekünk! De még nincs egyértelmű válaszunk. A háború alatt az a legrosszabb, hogy nem kapunk egyértelmű válaszokat a segítségkérésekre – jelentette ki Zelenszkij.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap