Most érkezett! Rendkívüli bejelentést tett Szíjjártó Péter! "Új dimenzió a háborús kockázatban!" - ITT vannak a részletek:

Most érkezett! Rendkívüli bejelentést tett Szíjjártó Péter! "Új dimenzió a háborús kockázatban!" - ITT vannak a részletek:



Szíjjártó Péter Külügyminiszter Brüsszelből jelentkezett, ahonnan azzal kezdte beszédét, hogy "Új dimenzió a háborús kockázatban!"

„Még keményebben kell fellépnünk nemzeti érdekeink mellett” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

Közösségi oldalán jelentkezett be a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelből a külügyminiszteri tanácsülés után hétfőn. Bejelentette: nem volt újabb döntés szankciós intézkedésekről, azonban hétfőn ismét felmerült az Oroszországból érkező energiaszállítások szankcionálása.

Vörös vonalként kezeljük az energiaszállításokkal szembeni szankciókat.
– ismertette Magyarország álláspontját a külügyminiszter. Hangsúlyozta: vannak olyan országok, amelyek rá vannak szorulva az orosz energiahordozókra. „Ez nem filozófiai kérdés” – szögezte le.

Szijjártó aláhúzta: racionálisan nézve sem lehetséges, hogy az elkövetkezendő 1-2 évben vissza lehetne szorítani az orosz gázt. Az új források kitermelése évekbe kerül, és a tárcavezető szerint az utóbbi években ebben „sem az amerikai, sem a nyugat-európai fél nem jeleskedett”.

Ne okozzunk nagyobb kárt magunknak, mint annak, akit szankcionálni akarunk. Ne kockáztassuk európai országok energiaellátást. – fogalmazott Szijjártó.



Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap