MOST ÉRKEZETT: Szigorú szabályok lépnek életbe a mai nappal hazánkban - Ezért szükséges EZT bevezetni:

MOST ÉRKEZETT: Szigorú szabályok lépnek életbe a mai nappal hazánkban - Ezért szükséges EZT bevezetni:


A hűvös, csapadékszegény időjárás miatt 2022. március 5-től újabb öt megyére terjeszti ki a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A hűvösebb időjárás és a szórványos csapadék mellett számottevő, országos csapadék továbbra sem volt és a hétvégére sem várható.

Nem segíti a tűzkockázat csökkenését az élő biomassza kifejlődése, valamint a holt biomassza 10 százalék alatti nedvességtartalma sem, ezért – a meglévőkön kívül – Magyarország további öt megyéjében indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése és a tűzgyújtási tilalom életbe léptetése.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Nébih, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2022. március 5-től elrendeli a tűzgyújtási tilalmat Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Veszprém megyékben is -áll a közleményben.

A hatóság továbbra is fenntartja a régebben elrendelt tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben. A tűzgyújtási tilalom azért is fontos, mert a tűzesetek nagy részét a gondatlan és szándékos emberi gyújtogatás okozza, amik ugrótűz formájában akár az erdőterületekre is könnyen átterjedhetnek.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap