MOST ÉRKEZETT!Orbán Viktor SÚLYOS hírt közölt a lakossággal! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése - minket is érinteni fog a háború - fel kell készülni ERRE:

MOST ÉRKEZETT!Orbán Viktor SÚLYOS hírt közölt a lakossággal! Orbán Viktor rendkívüli bejelentése - minket is érinteni fog a háború - fel kell készülni ERRE:


A V4-es miniszterelnökök és a brit miniszterelnök csúcstalálkozója után jelentkezett be a magyar miniszterelnök Londonból.

Elmondása szerint mindenkinek az érdeke, hogy minél hamarabb véget érjen a háború. A gazdasági szankciók hatásait is megvitatták a találkozón, amelyet egész Európa meg fog szenvedni, kiemelte: ez alól Magyarország sem kivétel.

„A szankciók további kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj- és a gázszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára. Ezért világossá tettem, hogy mi elítéljük Oroszország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg. Ezeket a szankciókat, az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette: Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrésze Oroszországból érkezik, a magyar családok 90 százaléka pedig gázzal fűt, tehát gáz és olaj nélkül nem működik a magyar gazdaság.



A hosszabb időre maradni kényszerülő menekültek 3 hónap munkanélküli segélyt, mellé szállást és ételt kapnak, utána munkát kell találniuk. A gyerekeknek “egy-két hónapon belül” iskoláról is gondoskodni kell.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a NATO nem véd meg bennünket, csak akkor, ha mi is készen állunk megvédeni magunkat – ehhez pedig a magyar hadierő fejlesztése szükséges. Szerinte “a migráció” sokat kivett “az életünkből”, de a magyar hadsereg egy esetleges támadás esetén készen áll arra, hogy megvédje hazánkat.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap