Végre jó hírek érkeztek!! ERRE várt a világ! Az Orosz-Ukrán háború kitörése óta nem érkezett még ilyen jó hír:Ekkor érhet véget a háború

Végre jó hírek érkeztek!! ERRE várt a világ! Az Orosz-Ukrán háború kitörése óta nem érkezett még ilyen jó hír:Ekkor érhet véget a háború


Az oroszok annyi fegyvert hagynak szerte szét Ukrajnában, hogy az ukrán hadsereg legnagyobb beszállítói lettek – legalábbis Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint, aki az éjszaka tartott újabb tévés beszédet a háború állásáról.

„Bátor védőink továbbra is pusztító veszteségeket okoznak az orosz csapatoknak. A lezuhant helikopterek száma Oroszországban hamarosan eléri a több százat. Már 80 harci repülőgépet veszítettek, több száz harckocsit, több ezer egyéb felszerelést. 19 nap alatt az orosz hadsereg több embert veszített Ukrajnában, mint két véres és hosszan tartó csecsenföldi háborúban.” – mondta éjszakai tévés beszédében Volodimir Zelenszkij,írja a blikk.hu

Zelenszkij azt is mondta, hogy az orosz lett az ukrán hadsereg legnagyobb fegyverszállítója, a rengeteg elhagyott fegyver és harci eszköz miatt. Egyben arra kérte a lakosságot, hogy tegyenek meg mindent, hogy a mindennapi élet is mehessen tovább.

Az ukrán hadsereg által kitett fotón oroszok által elhagyott hadi eszközök. “Köszi a vadi új ágyúkért és a bónusz munícióért” – olvasható a képhez tartozó poszt szövegében:

Egy ukrán kormányzati tanácsadó pedig néhány órája arról beszélt, hogy a háború legkésőbb májusban befejeződhet. Olekszij Aresztovics szerint az oroszok addigra kifogynak a tartalékaikból. Ez szerinte a legkésőbbi időpont, a béke akár egy-két héten belül is elérkezhet. Ha azonban az oroszok összeszedik magukat, és szír zsoldosokat is bevetnek, akkor előbb azokkal kell végezniük az ukránoknak és csak utána lesz béke.



Közben az ukrán hadsereg a legfrissebb fejleményekből beszámolva azt közölte, az oroszok megpróbálták elfoglalni Mariupolt, de az ukrán fegyveres erők visszaverték a támadást, az oroszok 150 embert vesztettek. A veszteségeket látva a támadók visszavonultak, felhagytak egyelőre a további támadással.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap