Ételmérgezést okozhat a Kinder több terméke – mutatjuk a listát melyik csokikkal kell vigyázni

Ételmérgezést okozhat a Kinder több terméke – mutatjuk a listát melyik csokikkal kell vigyázni


Sajnos Magyarországra is érkezett szalmonellával szennyezett Kinder csokoládékból, amikből több fajta is veszélyes lehet.

Nagy felfordulást okozott a Kinder, ami nem fog túl jót tenni a világ egyik vezető csokoládé márkájának.

A Nébih jelentette be, hogy az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság jelezte, hogy Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek, amiket semmiképpen se szabad elfogyasztani.

A Salmonella baktériumok a bélben maradva nyálkahártya károsodást, gyulladást okoznak, ion- és folyadékvesztéshez vezetve. A leggyakoribb bélfertőzést okozó altípusok a Salmonella Enteritidis és Typhimurium. A Kindernél ugyebár az utóbbi fertőzött.

A webbeteg.hu beszámolója szerint a szalmonella leggyakrabban hasmenéssel járó megbetegedés, de súlyos esetben vérmérgezés is kialakulhat, illetve jelen lehet tünetmentes, hosszú időn át tartó kórokozó ürítés is. A fertőzött élelmiszer fogyasztását követően pár órával, vagy 1-2 nappal alakulnak ki a tünetek. A tünetek 2-10 napig tartanak, de bizonyos esetekben kialakulhat krónikus hasmenés is.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

- Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
- Kinder Surprise Maxi 100g,
- Kinder Mix 198g,
- Kinder Maxi Mix 133g,
- Kinder Mini Eggs 250g,
- Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A minőségmegőrzési időt kell figyelni, a listát pedig IDE KATTINTVA találjátok.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap