Mit szólsz hozzá, hogy kivonul Magyarországról az RTL klub? Megszűnik az RTL? Most jött a bejelentés:

Mit szólsz hozzá, hogy kivonul Magyarországról az RTL klub? Megszűnik az RTL? Most jött a bejelentés:


Nem először vetőtik fel a kérdés az RTL Klub megszűnésével kapcsolatban. Sokak szerint a választás után az RTL olyan állaspontot képvisel, amely továbbiakban nem piacképes.

Az RTL „az utolsó független televízió Magyarországon, mely részletesen beszámolt az ellenzék választási kampányáról is. Nem hagytuk, hogy Orbán Viktor és kormánya megfélemlítsen minket” – mondta Thomas Rabe a Bertelsmann vezérigazgatója egy gazdasági újságíróknak tartott hamburgi rendezvényen a Welt tudósítása szerint. Ez a német cég a magyar RTL tulajdonosa.

Rabe szerint Orbán Viktor újraválasztása sem fogja megfélemlíteni a helyi leányvállalatot, amely valóban az egyetlen országos elérésű televíziócsatorna, amelyben nincs befolyása kormányhoz köthető szereplőknek.

„Orbán Viktornak személyesen is elmondtam korábban, hogy azért jöttünk Magyarországra, hogy Magyarországon maradjunk. Azt hiszem, ezt megértette” – mondta Rabe a rendezvényen.

A magyar leányvállalat ráadásul nyereséges a vezérigazgató szerint. Az öt legfontosabb európai piac egyike Németország, Franciaország, Olaszország és Hollandia mellett. Ezért a jövőben tovább bővítenék online és mozgóképes kínálatukat minden csatornán.

A Welt kiemeli, hogy mindez azért fontos álláspont az RTL-t tulajdonló Bertelsman vezérétől, mert Orbán Viktor szimpatizál Oroszországgal, és az EU és a NATO álláspontjától eltérő véleményeket hangoztat. Megjegyzik, hogy a Bertelsman már nagyrészt kivonult Oroszországból. Ott már csak nyomdai és logisztikai tevékenységet folytat más vállalatok számára, amit hamarosan szintén felszámol.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap