MOST ÉRKEZETT! Megállapodott végre Oroszország és Ukrajna - ITT vannak a részletek:

MOST ÉRKEZETT! Megállapodott végre Oroszország és Ukrajna - ITT vannak a részletek:


Kijev kilenc humanitárius folyosó használatáról állapodott meg, hogy segítsen az embereknek elmenekülni a súlyos harcok elől az ország keleti részén, többek között személyautókkal Mariupolból – közölte vasárnap Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes.

A politikus a szakadárok által ellenőrzött területre utalva azt írta a Telegram üzenetküldő portálján, hogy a luhanszki térségben működik majd a humanitárius folyosók összes útvonala. Ezzel egy időben Tatyjana Moszkalkova orosz emberi jogi biztos megerősítette, hogy Oroszország és Ukrajna szombaton fogolycserét hajtott végre. Elmondása szerint az Oroszországnak kiadott személyek között volt a Roszatom állami atomenergetikai konszern négy alkalmazottja és katonák.

Egy további értesülés szerint orosz harci helikopterek megsemmisítettek egy ukrán páncélozott járművekből és légvédelmi harcászati eszközökből álló konvojt.

“KA-52-es harci helikopterek … megsemmisítették az ukrán fegyveres erők fegyvereit és katonai felszerelését” – idézte az Interfax a minisztérium közleményét. A Reuters brit hírügynökség egyelőre nem tudta ellenőrizni a jelentés valóságtartalmát. Az orosz hírügynökség szerint a minisztérium videofelvételeket tett közzé, amelyeken KA-52-es támadó helikopterek rendkívül alacsonyan repülnek, rakétákat indítanak és gépágyúkból lőnek földi célpontokra. A támadás helyét és időpontját nem pontosították.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!